Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 27. 14:48

Játékokkal bővülhet a YouTube

A Stadia bezárása után valami új dolgon töri fejét a Google.

A Google egy belsős levélben kérte fel dolgozóit "Playables" néven említett új termékének tesztelésére, amit a YouTube videómegosztó részeként tervez elindítani a jövőben, és valamelyes a bezárt Google Stadia által hagyott űrt próbálhatja betölteni. A Playables mobileszközökön és asztali számítógépeken kínálna alkalmi játékokat egyenesen a YouTube oldaláról, vagy a YouTube androidos és iOS-es alkalmazásaiból  – írja a The Wall Street Journal a birtokába jutott levelezések alapján.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Bizonyos értelemben a YouTube már most is a játékosok egyik kedvenc platformja, hiszen élő közvetítések terén versenyez a Twitch-el, az online játékokkal való bővítés révén pedig még erősebb lábnyoma lehetne a szektorban. Az új lehetőségek keresése jól tükrözi, hogy Neal Mohan vezérigazgató újabb növekedési területek felé tapogatózik, miután a hirdetők visszafogták költéseiket és lassulni tűnnek a bevételek.

A keresőóriás gyakran kéri fel munkatársait az új szolgáltatások belső tesztelésére, mielőtt azokat a nyilvánosság elé tárja, így egyelőre még arról sem tudni sokat, hogy a jövőben milyen ütemezéssel tervezi elérhetővé tenni a Playables-t. A Tencent és a Meta szolgáltatásaiban elérhető egyszerűbb alkalmi játékok ugyan bizonyították, hogy az ilyen programok meglehetősen népszerűek lehetnek a felhasználók körében, a mobiljátékok piaca szintén lassulást kezdett mutatni a koronavírus-járvány lecsengése után.

A Google ráadásul januárban búcsúztatta el a Stadia felhős játékszolgáltatást arra hivatkozva, hogy nem sikerült eléggé népszerűvé válnia a felhasználók körében. Közleményében a cég belengette, hogy a játékszolgáltatás mögött álló technológiától azért nem vál meg teljesen, később egyéb funkciók formájában beépül majd a YouTube, a Google Play és egyes kiterjesztettvalóság-programok kódjába, a korábban Stadián dolgozó szakemberek pedig a cég más projektjein fognak dolgozni.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

11

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.