Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 26. 10:13

Gépi szinkron jön a YouTube-ra

MI-által fordított és generált audiónarrációt tesztel a videómegosztó.

A YouTube a VidCon konferencia keretén belül jelentette be, hogy hamarosan új funkciót ad a készítők kezébe ahhoz, hogy tartalmaikat a felhasználók minél szélesebb köréhez eljutassák. Az automatikusan generált, idegen nyelvű feliratok mellett a jövőben automatizált módon létrehozott szinkronnal lehet ellátni a videókat.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A funkció alapja a Google Area 120 inkubátorban fejlesztett Aloud névre keresztelt, MI-alapú szinkronszolgáltatás, ami az emberi fordítókat és narrátorokat elhagyva elérhetőbbé tenné a készítőknek az idegennyelvű közönségük kiszolgálását. A néhány perc alatt minőségi szinkront ígérő Aloud először egy szöveges fordítást hoz létre, amit az alkotók a szinkron létrehozása előtt ellenőrizhetnek és szerkeszthetnek. A felhasználók videónézés közben a beállításokat jelző fogaskerék ikonnal hívhatják elő a „hangsáv” kapcsolót a feliratok menüje alatt

A videómegosztó több száz kiválasztott alkotóval teszteli az eszközt, ami egyelőre angolról tud szinkronizálni spanyol és portugál nyelvekre, de természetesen a jövőben több nyelv támogatása várható. Hogy szélesebb körben mikor lesz elérhető, arról egyelőre nem osztott meg tervezett időpontot a cég.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

23

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.