Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 21. 14:31

Letölthetővé teszi az Instagram a nyilvános Reels videókat

Így az appon kívül is megoszthatóvá válnak a rövid tartalmak, ezzel is követve a nagy kínai rivális TikTok példáját.

Az Instagram lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy letölthessék, majd tovább oszthassák a mások által készített Reels (tekercsek) videókat az alkalmazáson kívül, az újdonság bevezetését fokozatosan kezdi meg a szolgáltatás, első körben az USA-ban. járult a szolgáltatás gyors felfutásához, miután az internetezők máshol is elkezdték osztani a TikTok vízjelével ellátott videókat.

A Reels videók letöltéséhez adott videó megosztási lehetőségei közt kell választani a letöltési opciót – viszont csak a nyilvános láthatóságra állított fiókok esetében működik a dolog, továbbá a fiókok tulajdonosai is megvonhatják a Reels-letöltés lehetőségét más fiókoktól az adatvédelmi beállítások közt.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Adam Mosseri vezető a bejelentés során nem részletezte, hogy a letöltött tekercseket az app automatikusan ellátja-e vízjellel, de a közzétett képernyőmentések alapján várhatóan így lesz. A vízjel kardinális kérdés, már csak a platform korábbi harcára gondolva: 2021-ben az Instagram letiltotta a TikTok vízjelét tartalmazó videók népszerűsítését, tavaly pedig a YouTube Shorts-ról letöltött mozgóképekre kezdett el saját jelzést égetni, hogy visszatartsa a platformok közti megosztást.

A legnagyobb kínai rivális rövid videóit koppintó Reels formátum előtérbe került az utóbbi pár negyedében az Instagram növekedésének és bevételeinek előremozdítása érdekében. Az idei első negyedéves jelentéskor Mark Zuckerberg elárulta, hogy az Instagramon töltött idő 24 százalékkal nőtt a Reels tartalmak révén, amiket fejlett algoritmus ajánl a felhasználóknak, így a fejlesztése kiemelt fókuszba került. 

insta_reels

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

18

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.