:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 20. 13:50

Némíthatók az ismeretlen hívások a WhatsApp-ban

Fontos lépést tett a WhatsApp a spamhívások elleni küzdelemben.

Új fejlesztéssel bővül a Meta üzenetküldője, ami a jövőben hatékonyabban segíthet kiszűrni a spameket, csalásokat, illetve az ismeretlen személyektől érkező kéretlen hívásokat – jelentette be a cég. Az újonnan beépülő szűrő automatikusan elnémítja az ismeretlen számról érkező bejövő hívásokat, már amennyiben a felhasználó engedélyezi az alkalmazás beállításai közt a lehetőséget.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az aktiváláshoz a mobilapp beállításai közt található Adatvédelem almenüben kell kiválasztani a hívásokra vonatkozó almenüt, ahol aktiválható az ismeretlen hívók elnémítására szolgáló kapcsoló. Engedélyezés után nem csak az ismeretlen források hívásai némulnak el, de minden hangjelzés, vagy vizuális értesítés is. A némított hívások a híváslistában továbbra is visszanézhetők lehetőséget adva a visszahívásra, de ezeket egy „elnémított ismeretlen hívó” jelzéssel különbözteti meg az alkalmazás.

A fejlesztést azután építi be a közösségi cég, hogy nemrég a kéretlen hívások mennyiségének megugrását jelezték a felhasználók, ami különösen az indiai felhasználói bázist érinti. A WhatsApp emellett nemrég bevezetett egy gépi tanuláson alapuló szűrőrendszert is, ami a cég bevallása szerint a kéretlen hívások 50 százalékát képes felismerni és blokkolni, ezzel egészül ki a mobilon beállítható újabb némítási lehetőség.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 16:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.