Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 15. 11:45

Öt nap alatt hozott a konyhára 666 millió dollárt a Diablo IV

Már az első héten rekordot döntött a pokoli kaland.

Mindössze öt nap kellett a vadiúj Diablo-játéknak ahhoz, hogy meglegyen a 666 millió dollár bevétel – közölte szerdán az Activision Blizzard. A június 6-án kiadott Diablo IV ezzel az Activision leányvállalatának leggyorsabban kelendő játéka lett.

Ugyan ez a Blizzard számára rekord, de az iparág egészét tekintve a helytartó a 2013-ban megjelent Grand Theft Auto V, ami a megjelenés utáni három napon belül érte el az 1 milliárd dolláros mérföldkövet, míg a 2018-as Red Dead Redemption ugyanígy három nap alatt haladta meg a 725 millió dollárt.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A rekordeladás némi vigaszt nyújthat a Blizzardnak azután, hogy a cég jelenleg az amerikai szövetségi kereskedelmi bizottsággal (FTC) áll harcban a Microsoft által tervezett felvásárlás miatt. A versenyjogi szervnek komoly aggályai vannak, ezért minden lehetséges jogi eszközzel megpróbálja megakadályozni az ügylet korai lezárását.

Az Egyesült Királyság Versenypiaci Hatósága (CMA) már közölte, hogy blokkolni fogja az ügyletet. A britek leginkább amiatt aggódnak, hogy a Microsoft az Xbox Game Pass révén uralja a felhőalapú játékpiacot, és egy esetleges Activision-akvizícióval a Diablón kívül a népszerű franchise-okat is kizárólagossá tehetné a Microsoft felhőplatformjára. A Diablo IV nem lesz érhető el Game Pass-on, mondta az Activision egyik vezetője márciusban.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

9

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.