Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 14. 10:31

Az MSN-korszakot idézi vissza az Instagram újítása

Már zenét is lehet linkelni a rövid szöveges állapotjelzésekbe.

Több funkcionalitással bővül az Instagram Notes néven futó, a privát üzenetek ablakában megjelenített szöveges állapotfrissítés: a felhasználók az app frissítése után mostantól egy kiválasztott dal 30 másodperces részletét is csatolhatják az állapotfrissítéshez egy rövid jegyzettel együtt. Koppintás után a többi felhasználó rögtön lejátszhatja a dalrészletet. A Notes-ban megjelenített posztok mellé egy fordítás gombot is ad az Instagram, hogy az idegen nyelvű bejegyzések értelmezése még könnyebb legyen.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A decemberben bemutatott Notes a rövid szöveges formátum miatt részben a Twitterre, részben az üzenetküldők távolléti állapotjelzéseire hasonlít. A rendkívül rövid, legfeljebb 60 karakteres feljegyzések zenével való bővítése némileg visszaidézi azt a korszakot, amikor az MSN Messenger egyik legkedveltebb tulajdonsága az éppen hallgatott zeneszámok kijelzése volt az internetező állapotjelzőjében..

Ugyan a Notes eddig nem hódított magának túl széles felhasználói tábort, és eddig főleg a tinédzserek számára tűnik szimpatikusnak, jól mutatja, hogy az Instagram próbál olyan szövegalapú szolgáltatásokba és funkciókba fektetni, amelyekkel felveheti a versenyt valamilyen szinten a Twitterrel.  Mindez nem véletlen, sőt: a múlt hónap során kiszivárgott képek arról árulkodnak, hogy egyre közelebb van az Instagram saját Twitter-alternatívája, ami egy dedikált alkalmazás formájában fog eljutni a felhasználókhoz.

instagram-music-notes

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

16

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.