Szerző: Koi Tamás

2023. június 12. 13:03

4K-ban tért vissza a Windows XP alapértelmezett háttérképe

A Microsoft Design weboldalán található háttérképek tömkelege között igazi retro ínyencségek is szerepelnek.

Bizonyára sokan akadnak, akik - velem együtt - azt gondolnák első olvasatra a Microsoft Design-ről, hogy valamiféle szoftverkomponens vagy egyike a redmondiak számos elkaszált szoftveres projektjének, pedig valójában a cég egyik, termékdizájnért (ki gondolná) felelős részlegét vagy csapatát nevezik így, akik kedvtelésből olykor olyan populáris feladatokat is bevállalnak, mint a háttérkép-készítés.

microsoft_nostalgic_windows_wallpaper_4k

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az Ars Technica is most talált rá a részleg háttérkép-aloldalára, ahol a nosztalgia szekció sztárja kétségtelenül a Windows XP alap háttérképe, a Bliss, melyet a grafikus tervezők 4K-ban álmodtak újra.

A Bliss mellett megtalálható az oldalon egyebek mellett az ős-Paint, a Clippy, illetve a passziánsz által inspirált nagyfelbontású háttérkép is.

Az eredeti Bliss egyébként a tévhittel ellentétben nem render, hanem valódi fotó, a National Geographic fotósa öt évvel a Windows XP megjelenése előtt készítette a kaliforniai Napa völgyben és stock fotóként eladta egy ügynökségnek. A Microsoft akkori dizájncsapata így akadt rá a felvételre, mely amellett, hogy a Windows XP alapértelmezett háttérképe lett, az operációs rendszer bevezető kampányainak is meghatározó vizuális elemévé vált.

Via Ars Technica.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

12

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.