Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. június 6. 12:17

Bemutatkozott a 15 hüvelykes MacBook Air

Eddig nem látott méretben választható az Apple légies laptopja.

A várakozásoknak megfelelően az Apple idei WWDC konferenciáján végre bemutatkozott a 15 hüvelykes MacBook Air, ami sokban hasonlít az egy éve bejelentett, újratervezett 13 hüvelykes verzióhoz. Ez az első alkalom, amikor az Apple lehetőséget ad a vásárlóknak egy nagyobb kijelzővel ellátott laptop választására a drágább árfekvésű „Pro” szérián kívül is.

Popszakma, hackerek, menőzés

A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Popszakma, hackerek, menőzés A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

A 15 hüvelykes MacBook Air belsejében ugyanaz az M2 chip dolgozik, ami a szintén egy éve bemutatott kisebb testvérben (8-magos CPU, 10-magos GPU, 16-magos Neural Engine, 100 GB/s-os memóriasávszél), külsőre pedig a szögletesebb formavilágot képviseli, mindehhez társul a sokak által nem különösen kedvelt kijelzőbe nyúló notch, amiben az 1080p-s webkamera pihen. Arról egyelőre nem osztott meg részleteket a cég, hogy pontosan mekkora az Air kijelzőjének felbontása, mindenesetre egy 15,3 hüvelykes liquid retina kijelzőről van szó, amit 500 nit csúcsfényerő jellemez.

Az Apple állítása szerint az egy centiméternél alig vastagabb MacBook Air 18 órás üzemidőt biztosít, a 13 hüvelykes modellhez hasonlóan nincs benne ventillátor, illetve a portok szűkösebb kínálata is egyezik: két Thunderbolt 4 port, valamint egy fejhallgató-csatlakozó került a MagSafe töltőport mellé. A megszokott éjfekete, csillagfény, asztroszürke és ezüst árnyalatokban választható 15,3 hüvelykes MacBook Air kezdőára 629 990 forint, kézhez június 13.-tól kaphatják a vásárlók.

macair

A sorozat október 17-i, első állomásán az AWS-ben már elérhető generatív AI megoldásokat vesszük nagyító alá. Sőt egy ígéretes, hazai felhasználásméréssel foglalkozó startup is itt debütál majd!

a címlapról

0

Popszakma, hackerek, menőzés

2023. szeptember 29. 11:55

A hacker karaktere évtizedek óta jelen van az irodalomban vagy éppen a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük ezzel együtt sokat változott az évek során.