Szerző: Koi Tamás

2023. június 6. 11:36

Senki nem tud úgy nézni, mint egy Vision Pro

A tegnap bemutatott Vision Pro számos újítást hoz az AR-szemüvegek mezőnyébe, mind közül a legbizarrabb az EyeSight nevű, a felhasználó szemét kivetítő funkció.

Az Apple első AR-headsete, a Vision Pro itt van (pontosabban itt lesz jövő év elején), szokás szerint élvonalbeli hardverrel és feltűnő - olykor kicsit ijesztő - funkciókkal. Az eszköz kétségtelenül legijesztőbb "vívmánya" az EyeSight névre keresztelt megoldás, mely a belső kijelzők mellett lévő kamerák által rögzített képet kivetíti a headset előlapján található kijelzőre.

visionpro_eyesight

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az EyeSight ezáltal lehetőséget biztosít arra - legalábbis elvileg - hogy a Vision Pro viselőjével szemkontaktust lehessen teremteni, ami a jelenleg piacon lévő AR-headsetek egyik legnagyobb hiányossága vagy kritikája.

Persze ha valaki otthon, egyedül a négy fal között játszik mondjuk egy PS VR2 headsettel, ez kevésbé probléma, de a Vision Pro-val a jelek szerint a társas lényeket is igyekszik behálózni az Apple.

A viselő tekintete egyébként nem mindig látszik az EyeSight-on keresztül, így a rendszer az Apple szerint csak akkor aktiválódik, ha a kamera más emberalakokat észlel a közelben, illetve ha a felhasználó éppen elmélyült valamilyen tartalom fogyasztásába, szintén elsötétedik a külső kijelző, ezzel egyszersmind jelezve, hogy a headset tulajdonosa éppen mással van elfoglalva.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

DÁP

9

Kanyarban a digitális személyi

2024. május 13. 14:45

Ősztől okostelefonnal is igazolhatják magukat azok, akik csatlakoznak a Digitális állampolgárság programhoz.

EUROPOL

0

Feltörték az Europol oldalát

2024. május 13. 13:53

Az Europol ellen elkövetett támadást magára vállaló hackercsoport szerint titkosított rendőrségi dokumentumokat sikerült letölteniük.