:

Szerző: Koi Tamás

2023. május 26. 14:05

8K-s tévé? Felejtsd el, itt egy 16K-s!

Hiába nincs még értelmezhető minőségű tartalom hozzájuk, mindez láthatóan mit sem zavarja a kijelzőgyártó-ipar egyes szereplőit, akik a 4K után a 8K-s kijelzők hajnalát vetítik előre - és már jönnek az első 16K-s fecskék is.

15360x8640 pixel - ennyit tud megjeleníteni egy 16K-s felbontású kijelző, melyekből egyelőre nem lehet Dunát rekeszteni, garantálható azonban, hogy előbb vagy utóbb szembe fognak jönni a helyi Media Marktban.

Persze addig előbb a 8K-s tévéknek kellene valahogy megvetniük a lábukat, ami nem is olyan triviális folyamat, tekintve hogy elvétve érhető csak el olyan tartalom, mellyel egy ilyen megjelenítőt ki lehet hajtani, ráadásul az sem biztos, hogy nem túl acélos energiahatékonyságuk révén ezek a modellek - legalábbis kezdetben - utat törhetnek maguknak az európai fogyasztók felé.

01:40
 

Forget 8K - Here's The World's First 110-inch 16K TV!

Még több videó

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Annyi baj legyen, gondolták a kínai BOE-nél, mely a SID Display Week 2023 szakmai rendezvényre elvitte a világ első, 16K felbontású tévéjét, mely nem csak a felbontását, hanem méretét tekintve is meglehetősen impozáns, 110 hüvelykes képátlóval rendelkezik.

A HDTVTest vloggere, Vincent Teoh láthatóan el is törpül a kijelző mellett, bár hozzáteszi, önmaga egyébként nem túlságosan nagynövésű, szóval a látszat csalhat. Teoh egyébként saját bevallása szerint akárhogy is kereste, nem talált szabad szemmel kivehető pixeleket a panelen, bár erre meg azt mondhatná némi öniróniával, hogy mégis mit várunk egy szemüveges embertől.

A kiállításon demózott tévén egyébként különféle algoritmusokkal felskálázott 8K-s tartalom futott.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.