Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. május 23. 13:28

Szerkeszthetővé válnak a WhatsAppban küldött üzenetek

A Telegram és a Signal után a WhatsApp is módosíthatóvá teszi a sorokat.

A WhatsApp is engedni fogja, hogy a felhasználók utólag nyúljanak bele az elküldött üzenetekbe, ezzel is közelítve a konkurens szolgáltatások, például a Telegram és a Signal által kínált funkcionalitáshoz. A sorokat az elküldés után legfeljebb 15 percig lehet majd módosítani, így lehetőség nyílik az egyszerű elírások javítása mellett plusz kifejezések hozzáadására, ezzel pedig a felhasználók nagyobb kontrollt kapnak a csevegéseik felett – olvasható a közleményben.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az átírt sorok mellett egy „szerkesztett” címke fogja jelezni, hogy a küldő időközben megváltoztatta az eredeti szöveget, de a szerkesztés előzményei nem lesznek láthatók. Az újítás fokozatosan válik elérhetővé világszerte a WhatsApp több mint kétmilliárd felhasználója számára a következő hetekben, és adott üzenetsort hosszan lenyomva lehet majd előhívni a szerkesztésre szolgáló gombot.

Magát a szerkesztési lehetőséget először a Facebook tette lehetővé, miután felfedezte, hogy a felhasználók jelentős része már mobilról használja a platformot, így megnő az elgépelések esélye is. Tavaly a Twitter bővült ki a szerkesztés funkcióval, ami az elküldés után 30 percig áll a felhasználó rendelkezésére.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.