Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. május 23. 13:28

Szerkeszthetővé válnak a WhatsAppban küldött üzenetek

A Telegram és a Signal után a WhatsApp is módosíthatóvá teszi a sorokat.

A WhatsApp is engedni fogja, hogy a felhasználók utólag nyúljanak bele az elküldött üzenetekbe, ezzel is közelítve a konkurens szolgáltatások, például a Telegram és a Signal által kínált funkcionalitáshoz. A sorokat az elküldés után legfeljebb 15 percig lehet majd módosítani, így lehetőség nyílik az egyszerű elírások javítása mellett plusz kifejezések hozzáadására, ezzel pedig a felhasználók nagyobb kontrollt kapnak a csevegéseik felett – olvasható a közleményben.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam?

Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam? Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Az átírt sorok mellett egy „szerkesztett” címke fogja jelezni, hogy a küldő időközben megváltoztatta az eredeti szöveget, de a szerkesztés előzményei nem lesznek láthatók. Az újítás fokozatosan válik elérhetővé világszerte a WhatsApp több mint kétmilliárd felhasználója számára a következő hetekben, és adott üzenetsort hosszan lenyomva lehet majd előhívni a szerkesztésre szolgáló gombot.

Magát a szerkesztési lehetőséget először a Facebook tette lehetővé, miután felfedezte, hogy a felhasználók jelentős része már mobilról használja a platformot, így megnő az elgépelések esélye is. Tavaly a Twitter bővült ki a szerkesztés funkcióval, ami az elküldés után 30 percig áll a felhasználó rendelkezésére.

a címlapról