Szerző: Koi Tamás

2023. május 16. 13:25

Az OTP Mobil most már nagyon szeretné, ha mindenki az új Simple-t használná

Az OTP Mobil zászlóshajó appja, a Simple az évek távlatában nem öregedett túl jól, ezért a fejlesztők nagyjából egy éve létrehozták annak erősen ráncfellvarrt utódját, de közben hagyták párhuzamosan futni a régi kiadást is.

Az OTP Mobil Simple appja a maga idejében meglehetősen újító megoldásnak számított, illetve már akkor kínált Android-platformon NFC-s fizetést, amikor a Google Pay még a kanyarban sem volt Magyarországon. Az applikáció tavaly megérett a jelentősebb ráncfelvarrásra, de a fejlesztőcég a mai napig párhuzamosan hagyja futni mindkét platformot.

Mostanra azonban már elérkezhetett az idő arra, hogy nagyobb tömegeket is az új generációs Simple appra tereljenek át, aminek első jele, hogy a fejlesztő a héten a régi alkalmazást átkeresztelte Simple Classicra, az új pedig megtartotta a Simple Plusból a Simple nevet (mindkét appnál ott maradt a #veddegyszerűen hashtag is biztos ami biztos), egyben a platform elsődleges alkalmazásává vált a fejlesztők szerint.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A funkciók köre eközben hellyel-közzel változatlan maradt - ezen a téren az új applikáció az elmúlt 7 hónapban nem hozott semmi újdonságot, az időközben kiadott frissítések azonban számos, pontosan meg nem határozott hibát javítottak.

A névváltással párhuzamosan a Simple Classic appban megjelent egy banner is, mely az új változat telepítésére buzdít. Kissé zavarba ejtő különbség a régi és az új kiadás között, hogy az egyikben jelenleg csak OTP MasterCard kártyákkal lehet érintéssel fizetni (Simple Classic), a másikban pedig csak OTP Visa kártyákkal (Simple), illetve az új kiadásban megszűnik a más bank ügyfelei által pre-paid feltölthető Simple kártya igénylési lehetőség. 

A Simple Classic az OTP Mobil szerint egészen addig marad használatban, ameddig az érintéses mobilfizetési szolgáltatás teljeskörűen (OTP Mastercard/Maestro kártyákra is) meg nem jelenik az új Simple alkalmazásban, várhatóan az idei év második felében.

a címlapról