Szerző: Koi Tamás

2023. május 4. 12:30

Mindenkinek felhasználónevet kell változtatnia a Discordon

A teljes ügyfélbázist érintő, fontos változás jön a Discordnál - a platform a következő hetekben mindenkit arra szólít majd fel, hogy változtassa meg felhasználói nevét.

Viszonylag ritka a nagyobb közösségi platformok történelmében, hogy az üzemeltetők az összes felhasználói nevet érintő változásokat léptetnek életbe, mégis ezt teszi most a 2015-ben indult, eleinte főként fiatalok és a gamer-generáció által használt platform, a Discord.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Stanislav Vishnevskiy társalapító tegnapi blogbejegyzésében arról ír, hogy a korábban használt rendszer, mely egy négyjegyű numerikus számsorral egészítette ki a felhasználó által választott nevet, mostanra gátjává vált a kapcsolattartásnak és az új kapcsolatok felépítésének, mivel az átlagnál jóval nehezebb egy ilyen nevet megjegyezni. 

A korábbi rendszer ugyanakkor lehetővé tette, hogy több ezer felhasználónak nagyon hasonló neve legyen - ez azonban nemsokára a múltté, a következő hetekben ugyanis fokozatosan értesít majd mindenkit a Discord a kötelező névváltással kapcsolatos teendőkről. A jelenleg használt felhasználói nevek ezzel együtt nem törlődnek, hanem az új név aliasaként működnek majd tovább. 

A platform üzemeltetőinek ígérete szerint a népszerűbb nevek esetében annak a fióknak a tulajdonosa élvezhet majd előnyt, amelyik előbb regisztrált a szolgáltatásra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról