Szerző: Koi Tamás

2023. május 3. 13:33

Mobilhálózaton is közvetítik III. Károly koronázási ceremóniáját

III. Károly királlyá koronázása tálcán kínálja a lehetőséget az újhullámos közvetítési formákban rejlő lehetőségek kiaknázására - amibe a Vodafone brit leányvállalata bele is kapaszkodott.

A néhai brit uralkodó, II. Erzsébet 1953-as koronázása médiatörténelmet írt azzal, hogy ez volt az első olyan koronázási szertartás a brit uralkodóház történelmében, melyet élőben közvetített a televízió. Éppen ezért van némi szimbolikus áthallása annak, hogy fia, III. Károly szombaton esedékes koronázási szertartását már 5G-n keresztül (is) közvetítik majd.

A brit nemzetközösség új királyának megkoronázásának élő közvetítése ráadásul abból a szempontból mindenképpen technológiai mérföldkőnek minősül majd, hogy a streamet a Vodafone helyi leányvállalatának január óta pilot üzemmódban működő 5G SA (Standalone) hálózatának egyik, a közvetítésnek dedikált szeletén keresztül küldik majd az ITN tévétársaság hírstúdiójába. 

00:52
 

Welcome to the fast lane | Network slicing | Vodafone UK

Még több videó

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az 5G standalone topológia előnye a jelenleg még kiterjedten (többek között Magyarországon is) használt 5G non-standalone megoldáshoz képest, hogy semmilyen szinten nem támaszkodik a korábbi generációkra, emellett olyan, fejlett technológiákat is támogat, mint a fent említett hálózatszeletelés (network slicing), mely a mobilhálózati QoS egészen új dimenzióját nyitja meg azzal, hogy egyetlen szolgáltató vagy szolgáltatás számára tesz elérhetővé bizonyos hálózati erőforrásokat.

Így nem fordulhat elő például az, hogy a koronázásra kíváncsi, a Westminster környékén elszántan tiktokozó és instagramozó tömeg felzabálja a sávszélességet a média stream elől, így az otthon ülő nézők lemaradnak a történelmi pillanatról, amikor korona kerül III. Károly fejére.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.