:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. április 3. 11:21

Támadás érte a Western Digitalt

Egyelőre még zajlanak a vizsgálatok.

Hálózatbiztonsági incidenst vizsgál a különféle háttértároló eszközöket gyártó Western Digital, miután egy jogosulatlan külső fél zavart idézett elő a cég egyes rendszereiben, akadályozva az üzleti tevékenység egy részét – számolt be a Reuters. Egyelőre annyit tudni, hogy a külső félnek sikerült adatokat is szereznie a rendszerből, de a vállalat jelenleg azon dolgozik, hogy felderítse az incidens kiterjedtségét és az érintett adatok jellegét.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Western Digital közleménye szerint az incidens további fennakadásokat okozhat az üzleti működésben, ezért egyes rendszereket és szolgáltatásokat biztonsági megfontolásból offline állapotba helyezett.

A belső vizsgálat lezajlása után a cég a bűnüldöző hatóságokkal és külső biztonsági szakértőkkel együttműködésben vizsgálja tovább az esetet.

Via Reuters.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 09:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.