Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. április 3. 11:21

Támadás érte a Western Digitalt

Egyelőre még zajlanak a vizsgálatok.

Hálózatbiztonsági incidenst vizsgál a különféle háttértároló eszközöket gyártó Western Digital, miután egy jogosulatlan külső fél zavart idézett elő a cég egyes rendszereiben, akadályozva az üzleti tevékenység egy részét – számolt be a Reuters. Egyelőre annyit tudni, hogy a külső félnek sikerült adatokat is szereznie a rendszerből, de a vállalat jelenleg azon dolgozik, hogy felderítse az incidens kiterjedtségét és az érintett adatok jellegét.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Western Digital közleménye szerint az incidens további fennakadásokat okozhat az üzleti működésben, ezért egyes rendszereket és szolgáltatásokat biztonsági megfontolásból offline állapotba helyezett.

A belső vizsgálat lezajlása után a cég a bűnüldöző hatóságokkal és külső biztonsági szakértőkkel együttműködésben vizsgálja tovább az esetet.

Via Reuters.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról