Szerző: Koi Tamás

2023. március 30. 13:33

Tévére költözhetnek a Netflix játékai

Könnyen lehet, hogy a jövőben tévéken is megjelennek majd a Netflix saját kiadású videojátékai, legalábbis erre utal egy kódrészlet, melyet egy szemfüles fejlesztő szúrt ki a mobilkliens kódjában.

A Netflix 2021 óta ad ki mobiljátékokat, melyeket a streamingszolgáltató okostelefonos applikációin keresztül lehet elérni, ez a platformexkluzivitás azonban aligha marad így örökre. A cég tartalmait a legtöbben mégiscsak tévéken keresztül fogyasztják, így kézenfekvő lenne, hogy a játékokat, vagy legalább azok egy részét okostévéken és set-top boxokon, netán felhős háttérrel is lehessen futtatni - utóbbit egyébként már tavaly belengette a szolgáltató.

netflix_games_3

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x)

A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x) A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

Most egy kódrészlet árulkodhat a Bloomberg szerint arról, hogy idővel jöhet a nagyképernyős videojáték is a mobil után, amit egy fejlesztő, Sam Moser szúrt ki a kliens kódjában, és ami arra utal, hogy a játékok irányításához ilyenkor a felhasználó okostelefonját lehet majd segítségül hívni.

A Netflix mobilos játékkatalógusa egyébként jelenleg 55 címet számlál, melyhez a korábbi ígéreteknek megfelelően még idén 40 új játék csatlakozhat majd. 

Via Bloomberg via Engadget.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról