:

Szerző: Koi Tamás

2023. március 8. 13:16

Májustól semmi sem menti meg a világot az új tamagoccsi-őrülettől

Május 9-én érkezik a Niantic következő sikervárományos mobilapplikációja, a Peridot, melyet egyesek máris a '90-es évek közepén óriásit ment tamagoccsi-kultusz modern kori alapjaként aposztrofálnak.

A világ a jelenlegi formájában május 9-én megszűnik létezni, ahogy ettől az időponttól kezdve alighanem milliók válnak rabjává egy új őrületnek, megfeledkezve az őket körülvevő térről és időről.

Ez nem valamiféle apokaliptikus vízió, május 9-én jelenik ugyanis meg a Niantic vadonatúj, sikervárományos mobilappja, a Peridot, mely ugyanazt az igényt elégíti ki, amivel a '90-es évek második felében a tamagoccsik óriási sikert értek el: az applikációban mindenki kedvére nevelgetheti saját virtuális kiskedvencét, egy Dot-ot.

00:33
 

Peridot | Coming May 9 | Niantic

Még több videó

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Niantic a Pokemon Go-val egyszer már megmutatta, hogy képes százmilliókat rabul ejteni egy jól kitalált AR-alapú közösségépítő játékkal - a játék 2016-os megjelenése óta azonban ezt a sikert mindeddig nem tudta megismételni a kiadó, sőt, több projektet kénytelen volt elkaszálni.

A Peridot most azonban egyesek szerint minden eddiginél nagyobb lehetőséget jelenthet a Niantic számára a nagy visszatérésre, még ha az ötlet nem is feltétlenül saját és új keletű. A Peridotra mától lehet előregisztrálni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.