Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 7. 14:22

Leépítést jelentett be az Atlassian is

Mintegy 500 alkalmazottól válik meg az ausztrál óriás, hogy bevallása szerint a kiemelt fontosságú területekre összpontosíthasson.

A többek közt a Jira, a Confluence és a Trello kollaborációs platformok mögött álló Atlassian bejelentette, hogy az egy hónappal korábbi átszervezést követően mintegy 500 alkalmazottól válik meg, ami a teljes munkaerő-állomány körülbelül öt százalékát jelenti. Ez főleg a tehetséggondozással, programmenedzsmenttel kapcsolatos, illetve egyes kutatói pozíciókat érinti.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mike Cannon-Brookes társalapító és Scott Farquhar vezérigazgató a közleményben leszögezi, hogy a lépés nem az ausztráliai vállalat pénzügyi teljesítményére adott válasz (bár ahogy a TechCrunch megjegyzi: annak ellenére, hogy az elmúlt években a bevétel számottevően növekedett, a negyedéves jelentések továbbra is nettó veszteségeket mutatnak).

A vezetők a lépést egyszerűen erőforrás-optimalizálással magyarázzák, mely folyamat részeként a prioritást élvező területekre nagyobb fókusz jut a jövőben. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek benyújtott dokumentum szerint a pozicionálással a cég a nagyobb növekedési lehetőséget mutató területek felé fordul, ezek közt említik a társalapítók a felhőalapú migrációt, az IT-szolgáltatásmenedzsmentet (ITSM), illetve a vállati ügyfelek jobb minőségű felhős kiszolgálását. Az Atlassian az elmúlt évek során a felhőszolgáltatásokra helyezte a fókuszt, ami ezek alapján a későbbiekben még látványosabb lehet az olyan termékek kapcsán is, mint a 2021-ben indított Jira Service Management ITSM-megoldás.

A cég közleménye szerint körülbelül 70-75 millió dolláros költsége keletkezik a leépítés kapcsán, az érintettek végkielégítés mellett egészségügyi ellátási támogatást is kapnak hat hónapon át, illetve megtarthatják a munkavégzésre kapott eszközeiket.

a címlapról