Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 7. 14:22

Leépítést jelentett be az Atlassian is

Mintegy 500 alkalmazottól válik meg az ausztrál óriás, hogy bevallása szerint a kiemelt fontosságú területekre összpontosíthasson.

A többek közt a Jira, a Confluence és a Trello kollaborációs platformok mögött álló Atlassian bejelentette, hogy az egy hónappal korábbi átszervezést követően mintegy 500 alkalmazottól válik meg, ami a teljes munkaerő-állomány körülbelül öt százalékát jelenti. Ez főleg a tehetséggondozással, programmenedzsmenttel kapcsolatos, illetve egyes kutatói pozíciókat érinti.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Mike Cannon-Brookes társalapító és Scott Farquhar vezérigazgató a közleményben leszögezi, hogy a lépés nem az ausztráliai vállalat pénzügyi teljesítményére adott válasz (bár ahogy a TechCrunch megjegyzi: annak ellenére, hogy az elmúlt években a bevétel számottevően növekedett, a negyedéves jelentések továbbra is nettó veszteségeket mutatnak).

A vezetők a lépést egyszerűen erőforrás-optimalizálással magyarázzák, mely folyamat részeként a prioritást élvező területekre nagyobb fókusz jut a jövőben. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek benyújtott dokumentum szerint a pozicionálással a cég a nagyobb növekedési lehetőséget mutató területek felé fordul, ezek közt említik a társalapítók a felhőalapú migrációt, az IT-szolgáltatásmenedzsmentet (ITSM), illetve a vállati ügyfelek jobb minőségű felhős kiszolgálását. Az Atlassian az elmúlt évek során a felhőszolgáltatásokra helyezte a fókuszt, ami ezek alapján a későbbiekben még látványosabb lehet az olyan termékek kapcsán is, mint a 2021-ben indított Jira Service Management ITSM-megoldás.

A cég közleménye szerint körülbelül 70-75 millió dolláros költsége keletkezik a leépítés kapcsán, az érintettek végkielégítés mellett egészségügyi ellátási támogatást is kapnak hat hónapon át, illetve megtarthatják a munkavégzésre kapott eszközeiket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról