Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 7. 13:43

Szégyenfalon listázza a csalókat egy orosz játékstúdió

Szokatlan húzás egy játékstúdiótól, hogy nem pusztán a lekapcsolt cheaterek számát közli, hanem a nickneveket is közzéteszi.

A játékfejlesztők és kiadók hosszú ideje vívnak harcot az online játékok csalóival, elsősorban azért, hogy a tisztességes játékosok ne kerüljenek hátrányba velük szemben. Az Escape from Tarkov című játékért felelős Battlestate Games szokatlan módszerhez nyúlt, és az elrettentő példa erejével élve a kitilás mellett listázta és szégyenfalra is rakta annak a 6700 csalónak a felhasználónevét, akiket sikerült lebuktatnia a múlt hét során. Ez egyébként annyira közszemlén forog, hogy itt bárki megnézheti.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A cég szóvivőjének tájékoztatása szerint a táblázatos formában közzétett neveket látva a többi játékos nagyobb elégtételt érezhet, főleg ha korábban adott elkövető megölte őket a programban, vagy ellehetetlenítette a játékukat. A többi nagy cég, mint például az Activision vagy a Riot Games általában csak a kitiltott játékosok számát közli, a becenevüket nem.

Egy TechCrunch által megkérdezett iparági dolgozók szerint a Battlestate Games megközelítése akár valóban hatékonyabb lehet, ha elrettentésről van szó - bár természetesen továbbra is adott rá a lehetőség, hogy a kitiltott személy új fiókot vásároljon, és következmények nélkül folytassa a tevékenységét.

Mindenesetre a játékok gyengepontjait kiaknázó, akár szolgáltatásként kínált csalások nagy üzletet jelentenek, olyannyira, hogy 2021-ben a kínai rendőrség a Tencent technológiai óriás közreműködésével felszámolt egy szervezetet, amely több mint 70 millió dollárt kaszált a PUBG Mobile közönségén.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról