Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. március 3. 13:18

Több ezer e-mailt tolt rá a kormányhivatalra egy ausztrál nő

Vélhetően egy dark weben elérhető szolgáltatást vett igénybe a 34 éves nő, akiről egyelőre nem tudni, hogy milyen indíttatásból szervezte a támadást.

Az ausztrál szövetségi rendőrség letartóztatott egy sydney-i nőt, akit azzal vádol, hogy e-mailek tömkelegével árasztotta el és terhelte le egy országgyűlési képviselő irodájának levelezőjét. Az AFP hírügynökség szerint a 34 éves elkövető több mint 32 ezer levelet küldött különböző doménekről mindössze 24 óra alatt, ezzel megakadályozva, hogy az iroda alkalmazottai rendeltetésszerűen használják az informatikai rendszert, továbbá a többi állampolgár kapcsolatfelvétele is ellehetetlenült a hivatallal.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az eddigi jelentések nem részletezik, hogy a letartóztatott nő milyen eszközökkel és hogyan kivitelezte a támadást, de nagy valószínűséggel egy dark webes bűnözői fórumon kínált szolgáltatást vett igénybe, amivel a legtöbb levélszemét-szűrő kijátszható. Kedvelt módszer még az ilyen szolgáltatások keretén belül, amikor a kiszemelt e-mail címet számos webhelyen beregisztrálják automatizált scriptekkel, a beérkező visszaigazoló levelek pedig elárasztják a postaládát.

Az e-mailes-bombázót elektronikus kommunikáció megzavarásával vádolják, ami törvénysértésnek számít, a bűncselekményért akár 10 év szabadságvesztés járhat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról