Szerző: Koi Tamás

2023. február 20. 10:43

Új rész készül mindenki kedvenc istenszimulátorához

Az istenszimulátor-műfaj koronázatlan királyának számító Civilization legutóbbi része több mint hat éve jelent meg, szóval időszerű a folytatás.

Több mint hat éve volt annak, hogy a Take-Two Interactive égisze alatt működő Firaxis előrukkolt a legendás Civilization sorozat legutóbbi etapjával, a Civilization VI-tal, ez azonban most már biztos, hogy nem a széria utolsó darabja lesz, a stúdió ugyanis a hétvégén bejelentette, hogy dolgozik a következő részen.

civ_vi

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az új Civilization részről a fenti információn túl gyakorlatilag zéró részletet csepegtettek, azt leszámítva, hogy a projekt kreatív igazgatója ugyanaz az Ed Beach lesz aki 15 éve dolgozik a franchise-on és akinek többek között a Civilization VI is viseli a keze nyomát. 

Hogy van-e köze az új részhez vagy sem, azt nem tudni, mindenesetre a Firaxis egyben azt is bejelentette, hogy távozik a stúdió első embere, Steve Martin, aki 17 éven keresztül volt első számú vezető, illetve Jake Solomon, aki az XCOM franchise-hoz tartozó játékok vezető fejlesztője volt a cégnél.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról