Szerző: Koi Tamás

2023. február 17. 12:46

Vármegyei e-matrica? Csak lassan a testtel!

A közigazgatási területek megyékről vármegyékre történő átnevezése láthatóan okozott némi bizonytalanságot a többek között online is árult e-matricákat menedzselő Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-nél is.

Az ispánozás és a vármegyézés amellett, hogy számos esetben egészen a Holdig repülő magas labdát adott a különféle mémgyártóknak, alaposan megkavart egyes állami entitásokat is, melyek közül az e-matricákért felelős Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) sajátos módon dacolni kezdett a jogalkotóval.

A szervezetnek, illetve viszonteladó partnereinek a vármegyei matricák egységes elnevezése okozott problémát, aminek az lett a vége, hogy a viszonteladókkal kapcsolatban lévő Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a minap e-mailben figyelmeztette a matricaárusokat az egységes névhasználatra.

matrica_2

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Ebben a levélben többek között arról ír a szervezet, hogy a vármegyei megnevezés a közigazgatási területre vonatkozik, ugyanakkor az e-matrica érvényességi területe egyértelműen azonosítható a megyei megnevezéssel.

Fentiek alapján a díjtermék elnevezésében, valamint a visszaigazoló dokumentumban a díjtermék tulajdonosának számító NÚSZ felhívása alapján a "megyei" elnevezés fogadható el.

A viszonteladóknak - így többek között például az OTP-hez tartozó Simple-nek vagy éppen a nagy távközlési szolgáltatóknak - ezért sürgősen fel kell hagyniuk a vármegyézéssel, ha nem akarnak ujjat húzni az e-matrica rendszer üzemeltetőjével.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról