Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. február 16. 14:39

Elérhető az Xbox környezettudatos frissítése

Egy új energiatakarékos üzemmódot is kapnak a játékosok.

A Microsoft elkezdte elérhetővé tenni az Xbox konzolok legújabb frissítését, ami egy múlt hónap óta tesztelt környezettudatosnak hívott fejlesztést is eljuttat a játékosokhoz. A szoftver frissítése után  lehetővé válik, hogy a konzol az éjszakai karbantartási ablakra ütemezze az egyes játékok, alkalmazások és az operációs rendszer frissítéseit, amennyiben rendelkezésre állnak a regionális szén-dioxid kibocsátási adatok.

A vállalat szerint így a villamosenergia nagyobb arányban származhat az elektromos hálózat alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású, megújuló energiaforrásaiból. A cég szerint ez csökkenti a fosszilis tüzelőanyagoktól való függőséget, a kibocsátott szén-dioxid mennyiségét, a játékos pedig potenciálisan pénzt is megtakaríthat.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A játékosok ezen felül hozzáférhetnek egy új energiatakarékos módhoz is, amennyiben türelmesen tudják tolerálni az eszköz lassabb indítását, és hogy le kell mondaniuk a távoli ébresztésről. A redmondiak szerint az üzemmóddal jelentősen csökkenthető a konzol energiafogyasztása, húszszor kevesebb áramot igényel az alvó módnál.

Felmerül a kérdés, hogy ez milyen jelentőséggel bír: a Microsoft tájékoztatása szerint az üzemmóddal két konzolon egy év alatt annyi CO2-t lehet spórolni, mint amennyit egy frissen ültetett fa 10 év alatt tud kivonni a légkörből.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról