Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. február 10. 13:13

Hackertámadás érte a Redditet

A közösségi platform hangsúlyozza, hogy a felhasználói adatok nincsenek veszélyben.

Kibertámadás érte a Redditet a hónap elején, melynek során belsős vállalati adatokat is sikerült szerezniük a hackereknek. A közösségi szolgáltatás közleménye szerint érzékeny felhasználói adatokat, tehát jelszavakat és fiókokat nem érint az incidens - legalábbis az eddigi vizsgálatok alapján.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A február ötödikén történt behatolási akció egy célzott adathalász-támadással indult, a Reddit egyik alkalmazottját sikerült rávenni arra, hogy kattintson egy rosszindulatú weboldalhoz vezető linkre, ami a cég intranetes rendszerét utánozva szipkázta el a hitelesítő adatokat. A dolgozó bejelentkezési adatainak birtokában a hacker belsős dokumentumokhoz, forráskódokhoz, üzleti rendszerekhez, illetve belső irányítópultokhoz fért hozzá.

A Reddit hangsúlyozza, hogy a felhasználók nem nyilvános információi nem kerültek a bűnözők kezébe, de mégis megragadja az alkalmat, hogy mindenkit ösztönözzön a kétfaktoros azonosítás beállítására és használatára.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról