:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. február 9. 13:58

A világ leggyorsabb töltésével jön az új Realme mobil

Kínában debütál a világ első mobilja, ami 240 wattos vezetékes gyorstöltést kínál, később pedig a világpiacra is rászabadul a technológia, de egy másik készülékkel.

Kizárólag a kínai piacon, de elindult a legújabb Realme GT Neo 5 modell értékesítése, aminek fő érdekessége az eddig példátlanul sebes 240W-os vezetékes gyorstöltés. A világon elérhető gyorstöltési technológiák leggyorsabbja a cég tájékoztatása szerint mindössze 9 és fél perc alatt 100 százalékos töltöttséget biztosít a csutkára merült készüléknek, és 30 másodperc alatt pumpálható bele két órányi beszélgetésre elegendő szufla.

A gyártó egyébként 9 és fél percet mondott a 210W-os töltéssel ellátott Note 12 Discovery Edition esetében is, ami viszont a GT Neo 5 4600 milliamperórás telepénél némileg kisebb, 4300 milliamperórás kapacitású telepet tartalmaz.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A technológia idővel világszerte és más piacokon is elérhetővé válik, de Kínán kívül nem ez a Realme telefon jutattja majd el a felhasználókhoz, hanem valószínűleg majd a Realme GT 3.

A Realme GT Neo 5 240W-os változata egyébként egy Snapdragon 8+ Gen 1 chipsetet, 16GB RAM-ot és 256GB/1TB tárhelyet kínál, de elérhető belőle egy 150W-os töltéssel ellátott variáns is, ami 8GB RAM-os kiszereléstől indul. Elöl egy 6,74 hüvelykes, 2772 x 1240 pixel felbontású AMOLED képernyőt kapott 144Hz-es képfrissítéssel.

A hátlapi kamerarendszer egy 50MP-es, 1/1,56 hüvelykes Sony IMX890 érzékelőt egy 8M-es 112 fokos ultraszéles kamerát és egy 2MP-es makróérzékelőt foglal magába, a kameralyukba rejtett szelfikamera pedig egy 16MP-es Samsung szenzor.

realme_telefon

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 6. 07:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.