Szerző: Koi Tamás

2023. január 24. 11:41

Bárki kipróbálhatja a Mac-ekre készült natív WhatsApp-klienst

A WhatsApp eddig meglehetősen mostohán kezelte a Mac felhasználókat, ám ennek rövidesen vége lehet: a Meta tulajdonában lévő platformhoz elkészült az első, nagyobb tömegek által kipróbálható natív macOS applikáció.

Kívülálló felhasználóként néha nem könnyű megérteni, hogy egy közönséges chatprogram (na jó, kommunikációs platform) portolása egy adott operációs rendszerre miért tart évekig, így az ember egyetlen támasza ilyenkor a jó munkához idő kell örökérvényű közhely lehet, és persze nem marad más választás, csak a várakozás vagy a béna portok, third party megoldások használata.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Meta tulajdonában lévő WhatsAppel is így voltak sokáig a Mac-tulajok, akiknek eddig jobb híján egy webes wrapperrel kellett beérniük, ha a számítógépükön keresztül kívánták a kapcsolatot tartani ismerőseikkel. 

A WhatsApp natív macOS-es portjának érkezéséről hosszú hónapok óta keringenek hírek, illetve készült már próbaverzió is az appból, de azt csak egy zárt bétatesztelő csoport használhatta eddig. Mostantól ugyanis a szolgáltató weboldaláról bárki elérheti a natív klienst, mely egyelőre továbbra is tesztfázisban üzemel, vagyis a használata során felmerülhetnek bizonyos nem várt anomáliák.

A végleges verzió kiadásának időpontját egyelőre nem közölték a fejlesztők.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.