:

Szerző: Koi Tamás

2023. január 24. 11:41

Bárki kipróbálhatja a Mac-ekre készült natív WhatsApp-klienst

A WhatsApp eddig meglehetősen mostohán kezelte a Mac felhasználókat, ám ennek rövidesen vége lehet: a Meta tulajdonában lévő platformhoz elkészült az első, nagyobb tömegek által kipróbálható natív macOS applikáció.

Kívülálló felhasználóként néha nem könnyű megérteni, hogy egy közönséges chatprogram (na jó, kommunikációs platform) portolása egy adott operációs rendszerre miért tart évekig, így az ember egyetlen támasza ilyenkor a jó munkához idő kell örökérvényű közhely lehet, és persze nem marad más választás, csak a várakozás vagy a béna portok, third party megoldások használata.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Meta tulajdonában lévő WhatsAppel is így voltak sokáig a Mac-tulajok, akiknek eddig jobb híján egy webes wrapperrel kellett beérniük, ha a számítógépükön keresztül kívánták a kapcsolatot tartani ismerőseikkel. 

A WhatsApp natív macOS-es portjának érkezéséről hosszú hónapok óta keringenek hírek, illetve készült már próbaverzió is az appból, de azt csak egy zárt bétatesztelő csoport használhatta eddig. Mostantól ugyanis a szolgáltató weboldaláról bárki elérheti a natív klienst, mely egyelőre továbbra is tesztfázisban üzemel, vagyis a használata során felmerülhetnek bizonyos nem várt anomáliák.

A végleges verzió kiadásának időpontját egyelőre nem közölték a fejlesztők.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.