Szerző: Koi Tamás

2023. január 23. 12:37

Master Chiefen nem fognak a leépítések

A Microsoft nem egészen egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy tízezer embert küld utcára március vége előtt - a leépítési hullám bennfentesek szerint igen érzékenyen érintette a Halo franchise-t fejlesztő 343 Industriest, mely szombaton a Twitteren volt kénytelen közölni, hogy pánikra semmi ok, bármi lesz, a Halo játékok és Master Chief nem kerül lapátra.

A Microsoft is beállt a sorba, március végéig legalább tízezer munkavállalótól válik meg a redmondi székhelyű multi, melynek egyik legfelkapottabb játékfejlesztő stúdióját, a Halo franchise-t fejlesztő 343 Industriest is érintették a leépítések.

masterchief_helmet

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Bloomberg értesülései szerint nem is akárhogyan, így már megkapta a felmondólevelét Joe Staten kreatív igazgató, David Berger, a Halo játékok motorjának vezető fejlesztője és Bonnie Ross, a 343 Industries társalapítója is. Hogy a kollektívából rajtuk kívül egyébként hányan távoznak, arról nem szól a fáma, a lap szerint ugyanakkor "komoly gyomrost" kapott a stúdió.

A pletykák a hétvégére olyannyira elharapództak, hogy a 343 Industries feje, Pierre Hintze kénytelen volt a Twitteren üzenni a franchise rajongóinak, melynek lényege nagyjából annyi volt, hogy a történtek ellenére mind a Halo sorozat, mind a főhős, Master Chief a helyén marad, a fejlesztések pedig nem állnak le.

Feladat mindenesetre akad bőven: a legutóbbi résszel, a 2021-ben megjelent Halo Infinite-tel ma jóval kevesebben játszanak, mint a bemutató idején, ráadásul a játékhoz azóta sem jelent meg új kiegészítő, mely ismételten rajongók tömegeit vonzaná a franchise-hoz.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról