Szerző: Koi Tamás

2023. január 23. 12:37

Master Chiefen nem fognak a leépítések

A Microsoft nem egészen egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy tízezer embert küld utcára március vége előtt - a leépítési hullám bennfentesek szerint igen érzékenyen érintette a Halo franchise-t fejlesztő 343 Industriest, mely szombaton a Twitteren volt kénytelen közölni, hogy pánikra semmi ok, bármi lesz, a Halo játékok és Master Chief nem kerül lapátra.

A Microsoft is beállt a sorba, március végéig legalább tízezer munkavállalótól válik meg a redmondi székhelyű multi, melynek egyik legfelkapottabb játékfejlesztő stúdióját, a Halo franchise-t fejlesztő 343 Industriest is érintették a leépítések.

masterchief_helmet

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Bloomberg értesülései szerint nem is akárhogyan, így már megkapta a felmondólevelét Joe Staten kreatív igazgató, David Berger, a Halo játékok motorjának vezető fejlesztője és Bonnie Ross, a 343 Industries társalapítója is. Hogy a kollektívából rajtuk kívül egyébként hányan távoznak, arról nem szól a fáma, a lap szerint ugyanakkor "komoly gyomrost" kapott a stúdió.

A pletykák a hétvégére olyannyira elharapództak, hogy a 343 Industries feje, Pierre Hintze kénytelen volt a Twitteren üzenni a franchise rajongóinak, melynek lényege nagyjából annyi volt, hogy a történtek ellenére mind a Halo sorozat, mind a főhős, Master Chief a helyén marad, a fejlesztések pedig nem állnak le.

Feladat mindenesetre akad bőven: a legutóbbi résszel, a 2021-ben megjelent Halo Infinite-tel ma jóval kevesebben játszanak, mint a bemutató idején, ráadásul a játékhoz azóta sem jelent meg új kiegészítő, mely ismételten rajongók tömegeit vonzaná a franchise-hoz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról