Szerző: Dömös Zsuzsanna

2023. január 18. 13:34

Videógenerátor szoftverrel készül az OpenAI

A Microsoft és az OpenAI közti partnerség nem exkluzív, valóban indul a részvények eladása, és egy videógenerátor is várható a jövőben - árulta el többek közt az MI-fejlesztésekkel foglalkozó startup vezetője.

Az OpenAI társalapítója és vezérigazgatója, Sam Altman nemrég kimerítő interjút adott a TechCrunch szerkesztőjének az OpenAI jövőjével kapcsolatban, többek közt megerősítette a hírt, hogy zajlanak a megbeszélések a meglévő részvények eladásáról 29 milliárd dollár értékben. Mindez annak ellenére, hogy egyelőre vajmi kevés bevételt generál a cég, ami a jövőben a fizetős ChatGPT szolgáltatás elindításával változhat meg.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Altman egyelőre nem volt hajlandó bővebben beszélni a jelenlegi üzleti kapcsolatokról, de megerősítette, hogy a DALL-E képgenerátor mellett olyan generatív szoftvert is elérhetővé tesznek, ami mozgóképek és videók előállítására képes, a várható megjelenési időpontot nem árulta el.

Altman azt is egyértelművé tette, hogy az OpenAI és a Microsoft egyre szorosabb partnersége - tehát hogy a 2019-es megállapodás után a redmondiak egyre több termékbe fogják integrálni az általuk fejlesztett MI-eszközöket, például a ChatGPT-t- nem exkluzív.

Mindezen túl megerősítette, hogy az OpenAI saját szoftvereket és szolgáltatásokat építhet a jövőben amellett, hogy technológiáját más cégek számára licencelheti. Ez azon ipari elemzők számára fontos információ, akik az utóbbi időben azon töprengtek, hogy az OpenAI esetleg egy saját keresőmotort építene, hogy a Google keresőjének kihívója legyen.

Altman az elképzeléssel kapcsolatban úgy nyilatkozott: ha valaki azt hiszi, hogy egy új technológia megjelenése egy másik óriáscég végét jelenti, általában téved, hiszen a jellemzően kompetens másik fél részéről megfelelő ellenlépésekre lehet számítani.

Nemrég írtunk mi is róla, hogy a Google sem késlekedik, a leányvállalat DeepMind tájékoztatása szerint hamarosan piacra dobja a ChatGPT riválisának szánt saját chatbotját, ami állítólag egy biztonságosabb megközelítésen alapulna, mint az OpenAI hamar virálissá vált eszköze. 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról