Szerző: Koi Tamás

2022. december 29. 10:30

Nemsokára megjelöli a halálutakat a Waze

Rövidesen jelezheti a felhasználóknak a Waze, ha az általuk választott útvonal különösen veszélyes útszakaszokat tartalmaz.

Fontos fejlesztéssel gazdagodhat hamarosan a crowdsourcing-alapú Waze térképalkalmazás, melynek fejlesztői csapatát alig pár héttel ezelőtt olvasztották be a többek között a Google Maps-et is fejlesztő divízióba. 

baleset_5

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

A közösségi működés egyik nagy előnye a Waze-nál, hogy a különféle közlekedési eseményeket és az útvonalakon tapasztalható egyéb akadályokat, torlódásokat képes jelezni - a héten bétaváltozatban megjelent új funkció pedig most először szólhat még azelőtt, hogy bármilyen baj történt volna.

A térképalkalmazás új bétaverziója képes ugyanis jelezni azokat a rizikós útszakaszokat, ahol a múltban szokatlanul sok balesetet jeleztek a felhasználók. Ezeket az utakat vörös színnel jeleníti meg a térképszoftver, azzal a kitétellel, hogy a rendszer megkíméli az ijesztő figyelmeztetésektől az autóst azoknál az útvonalakat, melyeket egyébként rendszeresen használ, másrészt a funkció értelemszerűen teljes egészében kikapcsolható.

Az új fejlesztés egyelőre pontosan meg nem határozott időpontban élesedhet, várhatóan régiótól és országtól függően eltérő időzítéssel.

Via The Verge

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról