Szerző: Koi Tamás

2022. november 17. 14:18

A finn miniszterelnök szerint baj lehet belőle, hogy Európa ennyire Kínára utalta magát

Finnország miniszterelnöke, Sanna Marin igazán különleges politikus, aki nem veti meg a jó rockzenét, a partikat, emellett az európai technológiai iparról is képes olyan véleményt alkotni, mint egy vérbeli szakpolitikus.

A finn miniszterelnök az elmúlt hónapokban számos alkalommal került a lapok címlapjára, illetve több alkalommal is megosztotta az autoriter rendszerekkel kapcsolatos cseppet sem kendőzetlen véleményét nem csak a finn, hanem más európai nemzetek polgáraival - ahogy az manapság egy Oroszországgal határos ország miniszterelnökétől egyébként némileg joggal elvárható.

sanna_marin

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Sanna Marin emellett arról is híressé vált, hogy nem veti meg a jó rockzenét és a partikat, de fiatalosságára utal az is, hogy ma egy startupoknak szóló rendezvényen beszélt az európai technológiai ipar cseppet sem rózsás helyzetéről. A finn miniszterelnök szerint Európát sebezhetővé tette a kínai technológiától való függőség, és mielőbb saját kézbe kéne venni a kutatás-fejlesztési és gyártási tevékenységet a kontinensen ahelyett, hogy a demokratikus elvektől elrugaszkodott autoriter államokra bíznánk ezeket.

Legyünk őszinték, nagyon sérülékenyek vagyunk. (...) Nagyon aggódom a technológiai vonatkozások miatt, attól tartok ugyanazt a hibát követjük el a technológiával és a digitális megoldásokkal, amit a nyersanyagokkal és energiahordozókkal - házon belül kell előállítani ezeket a technológiákat

-mondta el a rendezvényen Marin többek között a félvezetőgyártást és a félvezetőipart felhozva példaként.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról