Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. november 9. 11:59

Nyújtható kijelzővel villog az LG

12 hüvelykről 14 hüvelykre húzható a dél-koreaiak találmánya.

Egészen futurisztikus, nyújtható, csavarható és hajlítható kijelzőt demózott az LG, amit a Dél-Koreai Kereskedelmi, Ipari és Energiaügyi Minisztérium támogatásával kísérletezett ki egy kutatási projekt keretén belül. A kontaktlencsékben is használt speciális szilíciumot tartalmazó micro-LED panel 20 százalékos nyújthatósággal 14 hüvelykig feszíthető ki, alapállapotban pedig 12 hüvelykes. Emellett 110 ppi képpontsűrűséget produkál, ami rosszabb, mint egy 15 éves iPhone-é.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A technológia könnyű alakíthatósága miatt az elképzelhető valós életbeli felhasználási módok közé tartozik az ívelt felületekre való illesztés, történjen az lakásban, netán járművekben, vagy ruházaton. Persze egyelőre még mindig csak koncepcióról van szó, de a cég nem zárja ki annak lehetőségét sem, hogy a divatiparban is elterjedhessen a megoldás.

01:39
 

LG Display shows off a 12" display that can stretch to 14"

Még több videó

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról