Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. október 5. 11:46

Itt a robot, ami elveszi a gyorséttermi dolgozók munkáját

Flippy 2 lényegében egy robotkar, ami nagyon gyorsan megsüti a krumplit.

A dél-kaliforniai Miso Robotics Inc. nevű cégnek köszönhetően a gyorséttermi munka is modernizálódik és felgyorsul a robotok segítségével. A Flippy 2 modell krumpli, hagymakarika, csirkeszárny sütésére képes, lényegében egy robotkarról van szó, ami kamerákkal és mesterséges intelligenciával végzi el az alapvető mozdulatokat, onnantól kezdve, hogy kiveszi az ételt a fagyasztóból, majd olajban süti ki azt, a tálalásra kész terméket pedig tálcára helyezi.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Flippy 2 több ételt is tud főzni egyszerre különböző receptek alapján, amivel a vendéglátóegység személyzete is csökkenthető, másrészt a rendeléseket gyorsabban kapják kézhez a vásárlók az eddigi tesztek alapján. A mérnökök képernyőn keresztül valós időben felügyelhetik a robot munkáját, így a felmerülő problémák gyorsan elháríthatók.

A robotkar fejlesztése öt évig tartott és nemrég kereskedelmi forgalomba is került. A robotszakácsot eddig használták San Diego és Midwest egyes éttermeiben, de előnyei ellenére még több időbe fog telni, mire több éttermeláncba eljut, többek közt azzal a negatív PR-ral is meg kell birkózniuk a cégeknek, hogy a robotok most már tényleg elvehetik az emberek munkáját. A Miso Robotics mindenesetre már dolgozik Sippy-n is, ami a különböző frissítők, italok elkészítésének folyamatát automatizálná.

01:31
 

Flippy 2 Working

Még több videó

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról