Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 28. 13:03

Az Intel megmutatta, hogy néz ki a jövő PC-je. Vagy inkább tabletje.

A 2 az 1-ben eszközöket úgy látszik képtelen elereszteni a mobilipar, illetve a PC-ipar, ahol egyébként már azelőtt is léteztek multiformátumú eszközök, mielőtt Steve Jobs fejében egyáltalán megfogant az iPhone ötlete.

Az Intel Innovation konferencia tegnapi nyitónapján az igazán fontos bejelentések mellett jutott idő a mérnöki kreativitás kiélésre is, amikor az Intel egyik fontos partnerével, a Samsunggal karöltve rövid bepillantást engedett abba, hogyan is képzeli el a cég a PC, mint formátum jövőjét. Vagyis inkább a tablet, mint formátum jövőjét.

00:16
 

Slidable Display

Még több videó

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Természetesen egy 2 az 1-ben eszközben, ami összecsukott állapotban inkább egy bazi nagy tablet, kinyitott állapotában pedig egy kisebb monitor méretével vetekszik. A mögöttes technológia ismerős lehet azoknak, akik legutóbb megnézték az LG soha piacra nem került Rollable nevű okostelefon-tablet hibridjéről készült felvételeket - az Intel és a Samsung koncepciója itt is éppúgy az OLED-ek rugalmasságára épít, csak itt a kijelző nem félbehajlik, hanem feltekeredik.

Egyelőre nem teljesen világos, hogy az Intel Innovationon bemutatott koncepció valaha piacra kerül-e, mindenesetre a demonstrációból jól látszik, hogy akárcsak az okostelefon-piac, úgy a PC-ipar is megkezdte a maga saját útkeresését a forma- és dizájnnyelv teljes megújítása irányába, melyben a jelek szerint központi szerepet játszhatnak majd a rugalmas, erre-arra hajló és feltekeredő kijelzők.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról