:

Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 28. 13:03

Az Intel megmutatta, hogy néz ki a jövő PC-je. Vagy inkább tabletje.

A 2 az 1-ben eszközöket úgy látszik képtelen elereszteni a mobilipar, illetve a PC-ipar, ahol egyébként már azelőtt is léteztek multiformátumú eszközök, mielőtt Steve Jobs fejében egyáltalán megfogant az iPhone ötlete.

Az Intel Innovation konferencia tegnapi nyitónapján az igazán fontos bejelentések mellett jutott idő a mérnöki kreativitás kiélésre is, amikor az Intel egyik fontos partnerével, a Samsunggal karöltve rövid bepillantást engedett abba, hogyan is képzeli el a cég a PC, mint formátum jövőjét. Vagyis inkább a tablet, mint formátum jövőjét.

00:16
 

Slidable Display

Még több videó

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x)

Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

Biztonságkritikus rendszerek, rekordidő alatt (x) Az autóipari beszállítók szegmensében egyedülállóan agilis szervezeti egységet hoz létre a thyssenkrupp.

Természetesen egy 2 az 1-ben eszközben, ami összecsukott állapotban inkább egy bazi nagy tablet, kinyitott állapotában pedig egy kisebb monitor méretével vetekszik. A mögöttes technológia ismerős lehet azoknak, akik legutóbb megnézték az LG soha piacra nem került Rollable nevű okostelefon-tablet hibridjéről készült felvételeket - az Intel és a Samsung koncepciója itt is éppúgy az OLED-ek rugalmasságára épít, csak itt a kijelző nem félbehajlik, hanem feltekeredik.

Egyelőre nem teljesen világos, hogy az Intel Innovationon bemutatott koncepció valaha piacra kerül-e, mindenesetre a demonstrációból jól látszik, hogy akárcsak az okostelefon-piac, úgy a PC-ipar is megkezdte a maga saját útkeresését a forma- és dizájnnyelv teljes megújítása irányába, melyben a jelek szerint központi szerepet játszhatnak majd a rugalmas, erre-arra hajló és feltekeredő kijelzők.

a címlapról

ünnepély

0

Kész a TSMC arizonai gyára

2022. december 7. 10:10

Az ünnepségen ott volt az Apple, az AMD és az Nvidia első embere, valamint Joe Biden elnök is.