Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 28. 13:03

Az Intel megmutatta, hogy néz ki a jövő PC-je. Vagy inkább tabletje.

A 2 az 1-ben eszközöket úgy látszik képtelen elereszteni a mobilipar, illetve a PC-ipar, ahol egyébként már azelőtt is léteztek multiformátumú eszközök, mielőtt Steve Jobs fejében egyáltalán megfogant az iPhone ötlete.

Az Intel Innovation konferencia tegnapi nyitónapján az igazán fontos bejelentések mellett jutott idő a mérnöki kreativitás kiélésre is, amikor az Intel egyik fontos partnerével, a Samsunggal karöltve rövid bepillantást engedett abba, hogyan is képzeli el a cég a PC, mint formátum jövőjét. Vagyis inkább a tablet, mint formátum jövőjét.

00:16
 

Slidable Display

Még több videó

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Természetesen egy 2 az 1-ben eszközben, ami összecsukott állapotban inkább egy bazi nagy tablet, kinyitott állapotában pedig egy kisebb monitor méretével vetekszik. A mögöttes technológia ismerős lehet azoknak, akik legutóbb megnézték az LG soha piacra nem került Rollable nevű okostelefon-tablet hibridjéről készült felvételeket - az Intel és a Samsung koncepciója itt is éppúgy az OLED-ek rugalmasságára épít, csak itt a kijelző nem félbehajlik, hanem feltekeredik.

Egyelőre nem teljesen világos, hogy az Intel Innovationon bemutatott koncepció valaha piacra kerül-e, mindenesetre a demonstrációból jól látszik, hogy akárcsak az okostelefon-piac, úgy a PC-ipar is megkezdte a maga saját útkeresését a forma- és dizájnnyelv teljes megújítása irányába, melyben a jelek szerint központi szerepet játszhatnak majd a rugalmas, erre-arra hajló és feltekeredő kijelzők.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.