:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 14. 14:01

Színekkel fűszerezi a Microsoft a Windows Terminalt

Szép lassan halad a dedikált Terminal app fejlesztése, most éppen színesebbé válik.

A Microsoft 2019-ben adta ki rugalmas terminál alkalmazását, a modern, gyors, hatékony és produktív jelzőkkel illetve, melynek első stabil verziója 2020 májusában gördült ki. Sok minden azóta nem változott, de a készülő 1.16-os verzió előnézeti kiadása azt sejteti előre, hogy az appba megérkeznek többek közt a választható témák, amiket szerkeszteni és alkalmazni egy JSON fájl módosításával lehet majd.

Egy lépéssel a jelen előtt, itthon már 30 éve (x)

Az Accenture 70 éves krónikája minden tekintetben sikertörténet, kezdve az IT új világának úttörő szerepétől a mai FORTUNE GLOBAL 500 iparági vezető pozícióig.

Egy lépéssel a jelen előtt, itthon már 30 éve (x) Az Accenture 70 éves krónikája minden tekintetben sikertörténet, kezdve az IT új világának úttörő szerepétől a mai FORTUNE GLOBAL 500 iparági vezető pozícióig.

A módosítható témabeállítások közé tartoznak az aktív és inaktív lapok színeinek beállítása, valamint a bezárás gomb megjelenése, sőt maga a terminálablak háttere is színezhetővé válik. A kiadás legfontosabb fejlesztése azonban nem a színezhetőség, hanem a teljesítményjavulás. A Microsoft az 1.13-as verzió óta kísérletezik egy új szövegrender motorral is, ami már támogatja félkövér, aláhúzott, hiperhivatkozás vonalakat, emellett további pixel shaderekkel teszi lehetségessé az effektusok használatát.

A Windows Terminal és a Windows Terminal Preview a Microsoft Store-on, vagy a GitHubon keresztül szerezhetők be.

terminal

a címlapról