:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 14. 14:01

Színekkel fűszerezi a Microsoft a Windows Terminalt

Szép lassan halad a dedikált Terminal app fejlesztése, most éppen színesebbé válik.

A Microsoft 2019-ben adta ki rugalmas terminál alkalmazását, a modern, gyors, hatékony és produktív jelzőkkel illetve, melynek első stabil verziója 2020 májusában gördült ki. Sok minden azóta nem változott, de a készülő 1.16-os verzió előnézeti kiadása azt sejteti előre, hogy az appba megérkeznek többek közt a választható témák, amiket szerkeszteni és alkalmazni egy JSON fájl módosításával lehet majd.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A módosítható témabeállítások közé tartoznak az aktív és inaktív lapok színeinek beállítása, valamint a bezárás gomb megjelenése, sőt maga a terminálablak háttere is színezhetővé válik. A kiadás legfontosabb fejlesztése azonban nem a színezhetőség, hanem a teljesítményjavulás. A Microsoft az 1.13-as verzió óta kísérletezik egy új szövegrender motorral is, ami már támogatja félkövér, aláhúzott, hiperhivatkozás vonalakat, emellett további pixel shaderekkel teszi lehetségessé az effektusok használatát.

A Windows Terminal és a Windows Terminal Preview a Microsoft Store-on, vagy a GitHubon keresztül szerezhetők be.

terminal

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.