Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 13. 14:03

Versenyzéssel próbálják rászedni a hackerek a Steam-felhasználókat

Versenyre való invitálással próbálják kicsalni a gamerek virtuális javait kiberbűnözők, az újfajta adathalász-kampány egy eddig nem látott, egészen érdekes megközelítés.

Böngészőn keresztüli adathalász-kampány célozza a Steam felhasználóit, a támadók kifejezetten profi játékosokat és versenyzőket próbálnak lépre csalni, méghozzá versenyre való invitálással. A kapott kártékony linkre kattintva azonban a gyanútlan játékosok egy rendkívül alaposan felépített, biztonsági tanúsítvánnyal is ellátott regisztrációs felületen találják magukat, ahol a Steam-fiókjuk hitelesítő adatait, valamint a kétfaktoros hitelesítéshez szükséges kódjukat kell megadniuk.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Ez egyenes út ahhoz, hogy a kiberbűnözők a bejelentkezési adatok birtokában módosítsák az adataikat, és rátenyereljenek a fiókhoz tartozó virtuális javakra, például játékbeli skinekre, de ezáltal a bankkártya-adatok is veszélybe kerülnek, illetve a hackerek további kifinomult támadásokat tervezhetnek az áldozat barátlistája alapján.

Mivel a kampány kifejezetten versenyekre való csalogatásra épít, ezért főleg a kompetitív játékosok a célpontok, akiknek fiókja nagyobb eséllyel rendelkezik drága virtuális javakkal, egyes fiókok értéke akár több százezer dollár is lehet a támadást felfedező Group-IB biztonsági szakértői szerint. Mivel a támadókód JavaScriptet használ, egy szkripteket tiltó böngészőbővítmény bizonyos fokig védelmet nyújthat - jegyzi meg a PC Gamer.

Via PC Gamer.

steam_csalás

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról