:

Szerző: Koi Tamás

2022. szeptember 2. 10:36

Az LG kiáll a rezsidémon elé, és az arcába köp

Kütyüexpót tartani jelen helyzetben Európában, pláne az energiakrízis által talán leginkább hazavágott európai országban, Németországban eleve kissé abszurd megoldásnak tűnik, a berlini IFA ráadásul idén is rogyásig van a kétes (energia)hatékonyságú, ugyanakkor az "életminőséget javító" termékekkel. Mint amilyen például az LG MoodUP hűtőgép-családja.

Mindenekelőtt szögezzük le, hogy az LG az elmúlt években - más háztartásigép-gyártókkal karöltve - sokat tett annak érdekében, hogy javítsa háztartási nagygépei energiahatékonyságát, illetve felismerte azt is, hogy igenis lehet abból versenyelőnyt kovácsolni, ha egy ilyen gép jól néz ki - már ha egyáltalán értelmezhető ez a kritérium egy mosógép vagy egy hűtő esetében. 

Ettől függetlenül van az a helyzet, amikor a dizájn felülír minden más szempontot és józan észt - akár egy hűtő esetében is.

lg_moodup

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Miközben a berlini IFA-n a szervezők az egyre fenyegetőbben közelítő európai energiakrízis miatt bizonyára legszívesebben félórás áramszünetekkel tarkítanák a rendezvényt, az LG elhozta az expóra a vadonatúj MoodUP hűtőket, melyek különlegessége, hogy az egész ajtófelületet LED-panelek borítják.

Ez a duplaajtós változatoknál egész pontosan négy, a hagyományos kiszereléseknél pedig három panelt takar (a felületük ezzel legalább egy 65 és egy 85 hüvelykes LED tévének felel meg - vélhetően azokhoz hasonló áramfelvétellel, bár erről szemérmesen nem tett közzé adatot a koreai cég), melyeknél a felső panelek 22, az alsók pedig 19 különböző színben pompáznak a felhasználó beállításainak megfelelően.

A LED-panelek színét egy okostelefonos applikáción keresztül lehet vezérelni, és persze elérhetők különböző hangulattémák is, hogy mindenkit menten elöntsön a harmónia és gyönyör állapota, aki csak ránéz a hűtőre. A panelek emellett villognak, ha nyitva maradt volna az ajtó, illetve tudnak üdvözlőfényt is, ha valaki betér a konyhába, sőt, éjjel a fagyasztórekesz ajtajai élénkebben világítanak az LG sajtóközleménye szerint azért, hogy

AZ ÉJSZAKAI ZÚGEVŐK KÖNNYEBBEN MEGTALÁLJÁK A HŰTŐT.

Ezek után már talán nem is hangzik annyira extrémnek, hogy az LG MoodUP hűtőket hangszóróval is ellátták, melyek zenét játszanak le, a melódia hangulatához pedig ilyenkor - természetesen - igazodik a LED-panelek színe.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.