Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. augusztus 8. 13:02

Sofőr nélküli robotaxira kapott engedélyt a Baidu

Két kínai városban engedheti útra autóit a keresőóriás úgy, hogy már emberi felügyelet sem szükséges a fuvarok során.

Sofőr nélküli robotaxi-szolgáltatás üzemeltetésére kapott engedélyt a Baidu Kínában, ezzel az első olyan céggé vált az országban, amely rendelkezik a jogosultsággal. A kínai keresőóriás áprilisban kapott zöld utat önjáró taxiszolgáltatás indítására Pekingben, azzal a feltétellel, hogy egy operátor is tartózkodik a járműben a vezetői székben, vagy az anyósülésen. A későbbiekben viszont már semmilyen jogi akadálya nincs annak, hogy csak és kizárólag az utasok tartózkodjanak a járművekben.

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

Az engedély ellenére bizonyos előírásokat azért be kell tartani, például hogy a vezető nélküli Apollo Go járművek csak a nappali órákban szállíthatják fizető utasaikat Vuhan és Chongqing kijelölt zónáiban, előbbi városban 13 négyzetkilométeren Vuhan gazdasági és fejlesztési zónájában (WHDZ), míg Chongqing Yongchuan kerületében 30 négyzetkilométeres szolgáltatási területen. A Baidu állítása szerint a robottaxik számos biztonsági funkciót kaptak az autonóm vezetés támogatására, folyamatosan felügyelik a redundanciákat. 

A keresőcég szerint ez nem csak számukra fontos mérföldkő, de tágabban véve a kínai, autonóm vezetéssel kapcsolatos rendelkezések terén is előrelépést jelent.

Via Reuters.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.