:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. augusztus 8. 13:02

Sofőr nélküli robotaxira kapott engedélyt a Baidu

Két kínai városban engedheti útra autóit a keresőóriás úgy, hogy már emberi felügyelet sem szükséges a fuvarok során.

Sofőr nélküli robotaxi-szolgáltatás üzemeltetésére kapott engedélyt a Baidu Kínában, ezzel az első olyan céggé vált az országban, amely rendelkezik a jogosultsággal. A kínai keresőóriás áprilisban kapott zöld utat önjáró taxiszolgáltatás indítására Pekingben, azzal a feltétellel, hogy egy operátor is tartózkodik a járműben a vezetői székben, vagy az anyósülésen. A későbbiekben viszont már semmilyen jogi akadálya nincs annak, hogy csak és kizárólag az utasok tartózkodjanak a járművekben.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az engedély ellenére bizonyos előírásokat azért be kell tartani, például hogy a vezető nélküli Apollo Go járművek csak a nappali órákban szállíthatják fizető utasaikat Vuhan és Chongqing kijelölt zónáiban, előbbi városban 13 négyzetkilométeren Vuhan gazdasági és fejlesztési zónájában (WHDZ), míg Chongqing Yongchuan kerületében 30 négyzetkilométeres szolgáltatási területen. A Baidu állítása szerint a robottaxik számos biztonsági funkciót kaptak az autonóm vezetés támogatására, folyamatosan felügyelik a redundanciákat. 

A keresőcég szerint ez nem csak számukra fontos mérföldkő, de tágabban véve a kínai, autonóm vezetéssel kapcsolatos rendelkezések terén is előrelépést jelent.

Via Reuters.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 03:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.