:

Szerző: Habók Lilla

2022. július 27. 10:12

Digitális tárca szolgáltatást indít a Viber

Újabb finteches megoldással bővíti portfólióját a Rakuten tulajdonában álló Viber csevegőapp. A pénzátutalásos és chatbotos fizetések után elindítja saját digitális tárca megoldását.

Bejelentette a Viber, hogy még tovább szeretné bővíteni jelenlétét a pénzügyi szolgáltatások piacán, ezért Payments néven elindítja a Viber fiókokhoz kapcsolható digitális tárcáját - írja a TechCrunch. A különböző bankszámlákhoz, Visa és Mastercard kártyákhoz kapcsolódó Payments segítségével lehetne a jövőben például csekkeket fizetni, vásárolni és pénzátutalást indítani más felhasználók számára.

A Viber-féle digitális tárca szolgáltatás első körben Görögországban és Németországban indul, a pénzátutalásos lehetőséggel. A görögök az egyik legintenzívebben viberező országok közé tartoznak, ahol az okostelefonok 91 százalékára telepítették már a csevegőappot. A 10,7 millió fős országban a cég 7 millió felhasználót tart számon. A németek közül ugyan mindössze 3 millióan jelennek meg a szolgáltatásban, de a cég szerint jól ismerik a brandet, és nem mellesleg a pénzügyi átutalások szoros kapcsolatban állnak a két ország közt.

viber_payments_tarca_gorogok
Elsőként Görögországban és Németországban lesz elérhető a Viber Payments

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Viber természetesen nem szeretne itt megállni, hamarosan kiterjesztené a tárcákat Európa minden országára. Másfél éven belül pedig az Európán kívüli, globális terjeszkedés is a tervek közt szerepel. Ofir Eyal vezérigazgató hozzátette, hogy a jelenleg is elérhető fizetési szolgáltatások, mint például a chatbotos fizetés egy darabig még maradni fognak, amit főleg a magyar, ukrán és a bolgár viberezők használnak aktívan.

A jövőben azonban a Payments funkcionalitásának fejlődésével a cég szeretné a chatbotos és más viberes fizetési megoldásokat is leváltani, és a digitális tárca szolgáltatáscsomag keretében összefogni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.