Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. június 9. 14:34

Négynapos munkahetet tesztel a Telekom

Kacérkodik a Telekom a munkaszervezési módszerek reformjával, megnézi, hogy valóban jót tesz-e mindenkinek a rövidebb munkahét.

A hazai nagyvállalati szektorban elsőként kezdi el tesztelni a "világszerte ígéretes eredményeket" mutató négynapos munkahetet a Magyar Telekom. A szolgáltató közleménye szerint azok a külföldi szervezetek, melyek bevezették a rövidebb munkahetet, kiegyensúlyozottabb munka-magánélet egyensúlyról, magasabb produktivitásról, kevesebb kivett betegszabadságról számoltak be. 

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam?

Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam? Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

A Magyar Telekom ezen felbátorodva teszt jelleggel július és október között négy csapatot - köztük támogató és ügyfélkapcsolatban dolgozó területeket egyaránt - négynapos munkarendre állít át. A pilot jelleggel indított időszakban a csapattagok változatlan alapbér mellett dolgoznak kevesebb napot hetente, a négyhónapos teszt időszak legfontosabb célja az információgyűjtés.

A szolgáltató országos reprezentatív kutatást is indít a témában, mely vizsgálni fogja, hogy milyen forgatókönyvek lehetségesek a négynapos munkahét kapcsán és hogy ennek bevezetéséről mi a véleménye a munkavállalóknak és az üzleti élet szereplőinek. A kérdőív júliustól bárki számára elérhető lesz online, emellett célzottan bevonásra kerülnek az üzleti döntéshozók és a HR szakma szereplői. A tapasztalatokat a pilot időszak és a kutatás végén értékelik ki.

a címlapról