Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. május 31. 14:27

Leállhat a Samsung az LCD kijelzők gyártásával

A dél-koreaiak a tervezettnél előbb zárhatják be a boltot.

A Samsung kijelzőket gyártó részlege, a Samsung Display június végén leállítja az LCD panelek gyártását, hat hónappal korábban az eredetileg tervezettnél - állítják iparági források. A döntés oka egyrészt az lehet, hogy idővel a verseny túlságosan kiélezetté vált, ezért a Samsung Group igyekszik korlátozni veszteségeit. A cég a későbbiekben az OLED és QD LED (kvantumpontos) panelek gyártására összpontosít, a munkaerőforrást is ezekbe az üzletágakba csoportosítja át.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Display Supply Chain Consultants jelentései szerint az LCD kijelzők eladási ára 63,4 százalékkal csökkent a 2014-es januári csúcsponthoz képest. Ez nem kis részben annak köszönhető, hogy más gyártók, köztük a kínai BOE és a tajvani AU Optronics is beléptek a piacra, jóval alacsonyabb árakat kínálva ügyfeleiknek, ezzel kialakítva a fogyasztók számára kedvező árversenyt.

Az LCD-üzletág bezárását eredetileg 2020-ra tervezte a dél-koreai cég, de a koronavírus-járvány és az otthoni szórakoztatáshoz szükséges megfizethető eszközök (olcsó okostelefonok, táblagépek) iránti keresletnövekedés miatt úgy döntött, hogy halasztja a lépést, és másik céldátumot tűzött ki. A további beruházási tervekről nem sokat tudni, ahogy a fent említett információk sincsenek még egyelőre hivatalosan megerősítve, így vélhetően meg kell várni hozzá a második negyedéves jelentéseket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról