Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. május 6. 13:32

Nem mutatja többé a Facebook a közelben lévő ismerősöket

Május 31-től eltűnik a Facebook mobilappból a korábban adatvédelmi szempontból kritizált Ismerősök a közelben funkció, hogy miért, azt nem közölte a közösségi óriás.

A Facebook elkezdte tájékoztatni a felhasználókat a Nearby friend (Ismerősök a közelben) és más lokációalapú fejlesztések megszűnéséről, ami a hónap végén lép érvénybe. A cég a döntés okait nem részletezte, de hozzátette, hogy a Facebook szervereiről is törlik a funkciókhoz kapcsolódó információkat.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A felhasználók az iOS-es és androidos alkalmazásokban kapnak értesítést az ismerősök egymás közti helymegosztására szolgáló funkció május 31-től való elérhetetlenségéről, majd utána a helyadatelőzmények és helyadatok háttérszolgáltatása funkciókkal gyűjtött adatok sem lesznek hozzáférhetők. A helyelőzményeket augusztus elsejétől letölthetik a felhasználók, utána a Facebook rátenyerel a törlés gombra.

Ez nem jelenti azt, hogy a Facebook app teljesen felhagy az ilyen jellegű adatharácsolással, a vállalat közlése szerint a felhasználók tartózkodási helyének gyűjtését továbbra is gyűjtik „egyéb élményekhez”. Természetesen aki szeretné, bármikor megvonhatja a közösségi app hozzáférését a tartózkodási helyhez a használt készülék beállításai közt.

Az Ismerősök a közelben funkciót 2014-ben vezették be Androidon és iOS-en, és annak ellenére volt elérhető évekig, hogy számos adatvédelmi aggály övezte.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.