:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. május 6. 13:32

Nem mutatja többé a Facebook a közelben lévő ismerősöket

Május 31-től eltűnik a Facebook mobilappból a korábban adatvédelmi szempontból kritizált Ismerősök a közelben funkció, hogy miért, azt nem közölte a közösségi óriás.

A Facebook elkezdte tájékoztatni a felhasználókat a Nearby friend (Ismerősök a közelben) és más lokációalapú fejlesztések megszűnéséről, ami a hónap végén lép érvénybe. A cég a döntés okait nem részletezte, de hozzátette, hogy a Facebook szervereiről is törlik a funkciókhoz kapcsolódó információkat.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A felhasználók az iOS-es és androidos alkalmazásokban kapnak értesítést az ismerősök egymás közti helymegosztására szolgáló funkció május 31-től való elérhetetlenségéről, majd utána a helyadatelőzmények és helyadatok háttérszolgáltatása funkciókkal gyűjtött adatok sem lesznek hozzáférhetők. A helyelőzményeket augusztus elsejétől letölthetik a felhasználók, utána a Facebook rátenyerel a törlés gombra.

Ez nem jelenti azt, hogy a Facebook app teljesen felhagy az ilyen jellegű adatharácsolással, a vállalat közlése szerint a felhasználók tartózkodási helyének gyűjtését továbbra is gyűjtik „egyéb élményekhez”. Természetesen aki szeretné, bármikor megvonhatja a közösségi app hozzáférését a tartózkodási helyhez a használt készülék beállításai közt.

Az Ismerősök a közelben funkciót 2014-ben vezették be Androidon és iOS-en, és annak ellenére volt elérhető évekig, hogy számos adatvédelmi aggály övezte.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 04:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.