Szerző: Koi Tamás

2022. január 19. 13:49

A tavalyi év végén is behúzta az okostelefon-piacot az Apple

A tavalyi év végén ismét az Apple kerekedett felül a globális okostelefon-piac első helyéért folytatott harcban a Samsunggal szemben, a félvezetőhiány negatív hatásait leginkább a kisebb gyártók nyögték.

A tavalyi negyedik negyedévben is az Apple vált a globális okostelefon-piac vezető gyártójává, megismételve ezzel az egy évvel korábbi sikert - derül ki a Canalys piackutató előzetes számaiból. A cupertinói cég összpiaci részesedése ugyanakkor 1 százalékponttal esett, ami leginkább azt jelzi, hogy az egész iparágat sújtó ellátásilánc-problémák nem hagyták érintetlenül az Apple-t sem.

iphone13pro

Popszakma, hackerek, menőzés

A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Popszakma, hackerek, menőzés A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

A Canalys szerint a tavalyi utolsó negyedéves időszakban az Apple a globális okostelefon-eladások 22%-át adta, szemben az egy évvel korábbi 23%-kal. A második helyet ezúttal is a dél-koreai rivális, a Samsung foglalta el 20%-os piacrésszel, ami 3 százalékpontos növekedés az egy évvel korábbi 17%-hoz képest. 

A Huawei visszaesésének egyik legnagyobb haszonvárományosa, a Xiaomi végül nem tudott számottevő mértékben kimozdulni helyzetéből, így a tavalyi év végét is éppúgy 12%-on zárta, mint a 2020-as esztendő utolsó időszakát - eközben a kisebb kínai szereplők, így az Oppo és a Vivo rendre kis mértékben veszítettek részesedésükből.

A sorozat október 17-i, első állomásán az AWS-ben már elérhető generatív AI megoldásokat vesszük nagyító alá. Sőt egy ígéretes, hazai felhasználásméréssel foglalkozó startup is itt debütál majd!

a címlapról

sar ügy

1

Az NMHH is figyeli a francia iPhone gate-et

2023. szeptember 29. 11:17

Egyelőre továbbra sincs bizonyíték arra, hogy az iPhone 12 felhasználókat az egészségügyi határértéket meghaladó sugárzás éri.