:

Szerző: Koi Tamás

2022. január 19. 13:49

A tavalyi év végén is behúzta az okostelefon-piacot az Apple

A tavalyi év végén ismét az Apple kerekedett felül a globális okostelefon-piac első helyéért folytatott harcban a Samsunggal szemben, a félvezetőhiány negatív hatásait leginkább a kisebb gyártók nyögték.

A tavalyi negyedik negyedévben is az Apple vált a globális okostelefon-piac vezető gyártójává, megismételve ezzel az egy évvel korábbi sikert - derül ki a Canalys piackutató előzetes számaiból. A cupertinói cég összpiaci részesedése ugyanakkor 1 százalékponttal esett, ami leginkább azt jelzi, hogy az egész iparágat sújtó ellátásilánc-problémák nem hagyták érintetlenül az Apple-t sem.

iphone13pro

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Canalys szerint a tavalyi utolsó negyedéves időszakban az Apple a globális okostelefon-eladások 22%-át adta, szemben az egy évvel korábbi 23%-kal. A második helyet ezúttal is a dél-koreai rivális, a Samsung foglalta el 20%-os piacrésszel, ami 3 százalékpontos növekedés az egy évvel korábbi 17%-hoz képest. 

A Huawei visszaesésének egyik legnagyobb haszonvárományosa, a Xiaomi végül nem tudott számottevő mértékben kimozdulni helyzetéből, így a tavalyi év végét is éppúgy 12%-on zárta, mint a 2020-as esztendő utolsó időszakát - eközben a kisebb kínai szereplők, így az Oppo és a Vivo rendre kis mértékben veszítettek részesedésükből.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 16:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.