:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. december 13. 14:09

12 terabájtnyi DDR5 memóriát is kezelni fog a Zen 4-es Epyc

12 memóriacsatornájával akár 12 terabájtnyi DDR5 memóriát is kezelni fog a Genoa kódnevű Epyc.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Egy napokban megjelent Linux driver alapján memóriakezelésben is nagy előrelépést ígér az AMD következő generációs szerverprocesszora. A chiptervező a jelenlegihez képest mintegy 50 százalékkal, 8-ról 12-re növeli a Zen 4-alapú szerverprocesszor memóriacsatornáinak számát. Ehhez jön hozzá a DDR5 szabvány támogatja, mellyel egészen 5200 MHz-ig nő a memória maximális órajele. Mindezzel az elméleti maximális sávszélesség szokatlanul magasra, 487,5 GB/s-ra ugorhat majd egyetlen foglalatra levetítve, ám ebben az esetben be kell érni csatornánként egyetlen modullal.

 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.