Szerző: Asztalos Olivér

2021. december 13. 14:09

12 terabájtnyi DDR5 memóriát is kezelni fog a Zen 4-es Epyc

12 memóriacsatornájával akár 12 terabájtnyi DDR5 memóriát is kezelni fog a Genoa kódnevű Epyc.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Egy napokban megjelent Linux driver alapján memóriakezelésben is nagy előrelépést ígér az AMD következő generációs szerverprocesszora. A chiptervező a jelenlegihez képest mintegy 50 százalékkal, 8-ról 12-re növeli a Zen 4-alapú szerverprocesszor memóriacsatornáinak számát. Ehhez jön hozzá a DDR5 szabvány támogatja, mellyel egészen 5200 MHz-ig nő a memória maximális órajele. Mindezzel az elméleti maximális sávszélesség szokatlanul magasra, 487,5 GB/s-ra ugorhat majd egyetlen foglalatra levetítve, ám ebben az esetben be kell érni csatornánként egyetlen modullal.

 

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

5

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.