Szerző: Koi Tamás

2021. november 15. 10:35

Újra elérhető a Media Markt magyar weboldala

Öt nap üzemszünetet követően szombat délután újraindult a Media Markt magyarországi weboldala egy a cégcsoport nemzetközi hálózatát ért kibertámadást követően.

Újra elérhető a Media Markt elektronikai áruházlánc magyar webshopja - a vállalat szombat délelőtt kapcsolta vissza az oldalt élesbe azután, hogy múlt kedden egy a cégcsoport egészére kiterjedő nemzetközi kibertámadásra hivatkozva lekapcsolták a magyar értékesítési felületet. 

online_is_2

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

A vállalat a támadás részleteiről a nyomozati szakaszra hivatkozva továbbra sem nyújt semmilyen felvilágosítást, nem hivatalos információk szerint ugyanakkor zsarolóvírussal bénították meg a hálózatot, mely az összes leányvállalatnál kisebb-nagyobb fennakadásokat eredményezett.

A céghálózat tagjai közül a hazai Media Markt volt ugyanakkor az egyetlen, mely kénytelen volt teljesen leállítani a webáruházát - hogy ezt az intézkedést miért csak hazánkban kellett meghozni, arról nem árult el részleteket a sajtónak az üzemeltető. 

A Media Markt áruházláncot a lehető legrosszabbkor érte a támadás, hiszen a legtöbb leányvállalat a múlt héten Black Friday akciókat tartott - a magyar Media Marktnál ez az akciós időszak éppen a támadás kezdetével (az első novemberi hétvégével) esett egy időpontra.

a címlapról