Szerző: Koi Tamás

2021. november 5. 14:15

Portugáliában sikerült a Diginek az, ami itthon nem

Két új piaci szereplő is kereskedelmi mobilszolgáltatást indíthat Portugáliában, miután az ország maratonira nyúlt 5G-s aukcióján eredmény született. Az egyik befutó a Digi Communications helyi leányvállalata lett.

Portugáliában nem látott a helyi hírközlési hatóság semmi kifogásolhatót abban, ha a többségében romániai tulajdonosi körökkel rendelkező Digi Communications NV érdekeltsége jelentős mennyiségű spektrumhoz jut hozzá, így a cég helyi leányvállalatát is nyertesként hirdette ki a szervezet az október végén lezárult frekvenciaértékesítési eljárásban.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az Anacom határozata értelmében a Dixarobil (a Digi leányvállalata) egész komplett csomagot szerzett, hiszen a 900, az 1800, a 2600 és a 3600 MHz-es sávban is spektrumhoz jutott, ezzel a nagy piaci szereplőkkel összemérhető kapacitású mobilhálózatot építhet - nem úgy, mint a magyar leányvállalat, mely továbbra is minimális spektrumerőforrások mellett kénytelen üzemeltetni a hálózatát.

A Dixarmobil mellett ráadásul licenchez jutott az eljáráson a spanyol Masmovil tulajdonában lévő Nowo és a Dense Air is, igaz utóbbi kizárólag nagykereskedelmi szolgáltatásokat kíván nyújtani a rendelkezésére álló frekvenciakerettel.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 17:22

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.