Szerző: Koi Tamás

2021. november 5. 14:15

Portugáliában sikerült a Diginek az, ami itthon nem

Két új piaci szereplő is kereskedelmi mobilszolgáltatást indíthat Portugáliában, miután az ország maratonira nyúlt 5G-s aukcióján eredmény született. Az egyik befutó a Digi Communications helyi leányvállalata lett.

Portugáliában nem látott a helyi hírközlési hatóság semmi kifogásolhatót abban, ha a többségében romániai tulajdonosi körökkel rendelkező Digi Communications NV érdekeltsége jelentős mennyiségű spektrumhoz jut hozzá, így a cég helyi leányvállalatát is nyertesként hirdette ki a szervezet az október végén lezárult frekvenciaértékesítési eljárásban.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az Anacom határozata értelmében a Dixarobil (a Digi leányvállalata) egész komplett csomagot szerzett, hiszen a 900, az 1800, a 2600 és a 3600 MHz-es sávban is spektrumhoz jutott, ezzel a nagy piaci szereplőkkel összemérhető kapacitású mobilhálózatot építhet - nem úgy, mint a magyar leányvállalat, mely továbbra is minimális spektrumerőforrások mellett kénytelen üzemeltetni a hálózatát.

A Dixarmobil mellett ráadásul licenchez jutott az eljáráson a spanyol Masmovil tulajdonában lévő Nowo és a Dense Air is, igaz utóbbi kizárólag nagykereskedelmi szolgáltatásokat kíván nyújtani a rendelkezésére álló frekvenciakerettel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról