Szerző: Koi Tamás

2021. október 26. 09:27

Zöld utat kapott a Telenor 5G az Apple-től

Az iOS operációs rendszer tegnap érkezett, 15.1 -es verziószámot viselő frissítését követően immár a telenoros SIM-mel ellátott iPhone 12-es és 13-as modellek is feljelentkeznek a szolgáltató 5G-s hálózatára.

A Telenor Magyarország - tulajdonképpen józan eszű döntés eredményeként - nem tartozik az 5G élharcosai közé Magyarországon, amit az is jól érzékeltet, hogy az operátornak ugyan van néhány 5G-s cellája, maga a szolgáltatás azonban még nem öltött kereskedelmi formát. Legalábbis abban az értelemben, hogy a cég a díjcsomagjától függetlenül mindenkit ráenged az új generációs hálózatra - persze ehhez feltétel, hogy 5G-kompatiblis mobillal rendelkezzen.

timcook_5g

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az egyetlen kivételt a fentiek alól az Apple iPhone 12-es és 13-as sorozatának egy-egy tagjával rendelkező telenoros felhasználók jelentették, akiknél a telefon nem kínálta fel az 5G-s csatlakozási lehetőséget, hiába lenne egyébként képes arra a hardver. Ennek a tarthatatlan állapotnak vetett véget az iOS operációs rendszer tegnap megjelent, 15.1-es verziószámot viselő kiadása, mely a frissített szolgáltató profilnak köszönhetően immár lehetővé teszi az 5G-s hálózat használatát iPhone-okon is - már ha jó helyen van az előfizető. 

A Telenor 5G-s lefedettsége egyelőre sajnos nem szerepel a szolgáltató honlapján található kereshető térképen, a cég szerint azonban Budapest bizonyos (jellemzően belső) területein, Győrben, néhány balatoni településen és persze Törökbálinton lehet 5G-s jelet fogni - most már iPhone-nal is.

A teljes katarzishoz így már csak az eSIM-támogatás hiányzik a Telenor részéről, de a korábbi ígéretek alapján már arra sem kell sokat várni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 10:15

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.