Szerző: Koi Tamás

2021. október 26. 09:27

Zöld utat kapott a Telenor 5G az Apple-től

Az iOS operációs rendszer tegnap érkezett, 15.1 -es verziószámot viselő frissítését követően immár a telenoros SIM-mel ellátott iPhone 12-es és 13-as modellek is feljelentkeznek a szolgáltató 5G-s hálózatára.

A Telenor Magyarország - tulajdonképpen józan eszű döntés eredményeként - nem tartozik az 5G élharcosai közé Magyarországon, amit az is jól érzékeltet, hogy az operátornak ugyan van néhány 5G-s cellája, maga a szolgáltatás azonban még nem öltött kereskedelmi formát. Legalábbis abban az értelemben, hogy a cég a díjcsomagjától függetlenül mindenkit ráenged az új generációs hálózatra - persze ehhez feltétel, hogy 5G-kompatiblis mobillal rendelkezzen.

timcook_5g

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az egyetlen kivételt a fentiek alól az Apple iPhone 12-es és 13-as sorozatának egy-egy tagjával rendelkező telenoros felhasználók jelentették, akiknél a telefon nem kínálta fel az 5G-s csatlakozási lehetőséget, hiába lenne egyébként képes arra a hardver. Ennek a tarthatatlan állapotnak vetett véget az iOS operációs rendszer tegnap megjelent, 15.1-es verziószámot viselő kiadása, mely a frissített szolgáltató profilnak köszönhetően immár lehetővé teszi az 5G-s hálózat használatát iPhone-okon is - már ha jó helyen van az előfizető. 

A Telenor 5G-s lefedettsége egyelőre sajnos nem szerepel a szolgáltató honlapján található kereshető térképen, a cég szerint azonban Budapest bizonyos (jellemzően belső) területein, Győrben, néhány balatoni településen és persze Törökbálinton lehet 5G-s jelet fogni - most már iPhone-nal is.

A teljes katarzishoz így már csak az eSIM-támogatás hiányzik a Telenor részéről, de a korábbi ígéretek alapján már arra sem kell sokat várni.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.