Szerző: Koi Tamás

2021. október 20. 14:11

Tényleg lehet telefonálni a Fisher-Price gyerektelefonjával

A Fisher-Price talán a világ második legismertebb gyerekjáték-márkája a LEGO Duplo után - legalábbis ami a legkisebbeket illeti -, ennélfogva valamilyen formában már szinte minden élő ember a Földön kapcsolatba került a cég kerekeken guruló, madzaggal húzogatható tárcsás telefonjával - ami most jubileumi kiadást kapott.

Aki járt már valaha játékboltban, illetve volt már kisgyerekes család természetes élőhelyén, annak bizonyára szembe jött már a klasszikus, kerekeken guruló, bugyután vigyorgó, madzaggal húzogatható játéktelefon, melynek ikonikus eredetije (Chatter Telephone) a Fisher-Price játékgyártó nevéhez fűződik. A cég kereken hatvan évvel ezelőtt dobta piacra a technológia fejlődésének azóta is fittyet hányó játéktelefont, melyet most a jubileumi kiadással ténylegesen telefonná változtatott.

00:31
 

Say Hello to the Special Edition Chatter Telephone™

Még több videó

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát?

Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát? Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Az új kiadás persze nem igazi telefon, csak nagyon ügyesen úgy tesz, mintha az lenne - a játék valójában Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakozik bármilyen mobilhoz, de ez nem akadályozza meg abban, hogy lehessen ténylegesen számokat tárcsázni a tárcsázójával és fel is lehessen venni a kézibeszélőjével a hívást.

És persze adott az elmaradhatatlan kihangosító funkció is a fontos konferenciahívásokhoz, illetve bármely olyan eshetőségre, amikor a felhasználónak éppen egyik keze sem szabad.

Minden idők legismertebb telefonjának új kiadása kizárólag az amerikai Best Buy áruházlánc számára készült, és bár a 60 dolláros játék boltokba kerülésének pontos idejét még nem hozták nyilvánosságra, jó eséllyel több millió család karácsonyfája alá bekerülhet még az idén.

A 6 alkalmas, 18 órás, online képzés május 2-án indul. Az élő képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról