Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 10. 13:45

A brit mobilpiac kihívója is visszahozza az uniós roamingdíjat

Összezárt a brit mobilpiac, a Vodafone és az EE után a negyedik legnagyobb piaci szereplő, a Three UK is visszahozza az uniós roamingdíjat.

A Vodafone UK és az EE után az angol mobilpiac legkisebb, sokáig kihívó szerepben tetszelgő operátora, a Three UK is visszahozza az uniós roamingdíj intézményét, Nagy Britannia Európai Unióból történő kilépésének egyik velejárójaként.

three

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

A Three-nél csak az idén október 1-jétől (újra)kötött szerződésekre vonatkozik majd az új díjtétel, melyet 2022. május 23-tól kell megfizetniük azoknak, akik az Európai Unió területén (leszámítva Írországot) használják mobiltelefonjukat.

A szolgáltató nem különösebben gondolta túl a díjtételt, ugyanúgy napidíjat fog szedni az ügyfelektől, mint az EE vagy a Vodafone teszi - a napi 2 angol fontos plusz tétel ráadásul megegyezik az EE díjszabásával. A cég az így befolyt összeget a hivatalos közlemény szerint a belföldi mobilhálózat fejlesztésére fordítja majd. Az új díjtarifa egyelőre csak a havi előfizetéses ügyfelekre vonatkozik.

A brit mobilszolgáltatók közül így az O2 maradt az egyetlen, mely egyelőre nem vezette vissza az EU-s roamingdíjat (ugyanakkor júniusban bevezetett egy 25 GB-os fair use roamingkeretet az EU-s célországokba utazók számára).

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról