Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 10. 13:45

A brit mobilpiac kihívója is visszahozza az uniós roamingdíjat

Összezárt a brit mobilpiac, a Vodafone és az EE után a negyedik legnagyobb piaci szereplő, a Three UK is visszahozza az uniós roamingdíjat.

A Vodafone UK és az EE után az angol mobilpiac legkisebb, sokáig kihívó szerepben tetszelgő operátora, a Three UK is visszahozza az uniós roamingdíj intézményét, Nagy Britannia Európai Unióból történő kilépésének egyik velejárójaként.

three

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Three-nél csak az idén október 1-jétől (újra)kötött szerződésekre vonatkozik majd az új díjtétel, melyet 2022. május 23-tól kell megfizetniük azoknak, akik az Európai Unió területén (leszámítva Írországot) használják mobiltelefonjukat.

A szolgáltató nem különösebben gondolta túl a díjtételt, ugyanúgy napidíjat fog szedni az ügyfelektől, mint az EE vagy a Vodafone teszi - a napi 2 angol fontos plusz tétel ráadásul megegyezik az EE díjszabásával. A cég az így befolyt összeget a hivatalos közlemény szerint a belföldi mobilhálózat fejlesztésére fordítja majd. Az új díjtarifa egyelőre csak a havi előfizetéses ügyfelekre vonatkozik.

A brit mobilszolgáltatók közül így az O2 maradt az egyetlen, mely egyelőre nem vezette vissza az EU-s roamingdíjat (ugyanakkor júniusban bevezetett egy 25 GB-os fair use roamingkeretet az EU-s célországokba utazók számára).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról