Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 7. 13:21

Jobb a "nézettsége" a TikToknak a YouTube-nál Angliában és a tengerentúlon

Átlagosan több időt tölt el egy angol vagy amerikai felhasználó TikTok videók megtekintésével, mint a YouTube tartalmak nézésével, derül ki egy friss felmérésből.

A TikTok, a sokak - főként a 30+ -os korosztály tagjai - által lesajnált online videomegosztó- és közösségi platform népszerűségének növekedése továbbra is megállíthatatlannak látszik. A nyugati piacokon jelenlegi formájában mindössze három-négy éve létező szolgáltatás felhasználói az App Annie friss statisztikái szerint átlagosan már több időt töltenek az alkalmazás használatával, mint a YouTube-os tartalomfogyasztással - legalábbis Angliában és az Egyesült Államokban.

tiktok_picadilly

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

A kínai ByteDance legutóbb tavaly nyáron közölt információt arról, hogy a TikTok hány aktív felhasználóval rendelkezik, akkor 700 millió aktív fióknál járt a platform, melynek mobilos applikációja mind iOS, mind Android platformon a legtöbbet letöltött alkalmazás lett a tavalyi évben. A platformhoz részben az azóta eltelt időben bevezetett újdonságoknak és fejlesztéseknek köszönhetően óvatos becslések szerint további százmilliós nagyságrendben csatlakozhattak felhasználók.

A nézési időt tekintve egyébként a TikTok az Egyesült Királyságban már tavaly nyáron a YouTube elé került, ám az Egyesült Államokban a legfrisebb statisztikák tanulsága szerint csak idén áprilisban történt meg a trónfosztás. A YouTube egyébként a demográfiai összetételét tekintve lényegesen szélesebb spektrumot átölelő, több mint kétmilliárd felhasználójának köszönhetően még mindig abszolút első a teljes streaming videofogyasztást tekintve

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról