:

Szerző: Koi Tamás

2021. július 29. 11:27

Kegyetlen vég vár a Huawei és ZTE eszközökre a tengerentúlon

Az Amerikai Egyesült Államok nem tréfál, ha a nemzet biztonságáról van szó, ezt mi sem szemlélteti jobban, mint a mobilhálózatokból leszerelt, nem biztonságosnak minősített berendezések utóélete.

Az Amerikai Egyesült Államok mobilhálózataiban évek óta tabu a két nagy kínai eszközbeszállító, a Huawei és a ZTE berendezéseinek a használata, ám mégis akadnak olyan kisebb, jellemzően vidéki operátorok, melyek a költségek lefaragása érdekében a múltban a kínaiaktól vásároltak eszközöket.

02:55
 

Teltech TAM 2.0

Még több videó

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ezeket azonban Donald Trump ex-elnök rendeletének értelmében záros időn belül ki kell vonni a forgalomból, amire a Kongresszus egyébként egy kétmilliárd dolláros eszközcsere-támogatási keretet hagyott jóvá nemrég.

A leszerelt berendezések sorsa sokáig kérdéses volt, ám az érintett szolgáltatók képviselete, a Rural Wireless Association (RWA) most megküldte a felügyelő szerv, az FCC részére annak a tervnek a részleteit, ami a kínai eszközök utóéletéről szól. A programban, melynek már a neve (rip and replace) is beszédes, aktív szerepet játszik  

  • A KALAPÁCS,
  • A FÚRÓ,
  • ÉS A FLEX,

melyekkel az egykor szebb napokat látott, milliók összekötésére (vagy az USA szerint potenciális megfigyelésére) használt berendezésekben helyrehozhatatlan károkat okoznak egy erre szakosodott logisztikai vállalkozás, a Teltech Csoport szakemberei (a műveletek a fenti videóban 1:36 és 2:02-nél láthatók). A cég a folyamatot a bemutatóanyag alapján láthatóan meglehetősen részletekbe menően, visszakereshető módon dokumentálja.

Vagyis összefoglalva az Egyesült Államokban az adófizetők pénzén gyakorlatilag szétverik a kínai technológiát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 00:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.